Tolga YANIK/KONYA, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde oturan emekli öğretmen 61 yaşındaki Murat Ağardan, 10 yıldır kasık ağrısı, idrarında yanma ve kanama olmasına rağmen, doktor korkusundan hastaneye gitmedi. Ağrılara dayanamayan Murat Ağardan sonunda mecbur kaldı ve Konya'da özel bir hastanede aleliyat oldu. Aleliyatta mesaneden 1 ila 3,5 santimetre çapında 7 taş çıkarıldı ve 200 grama ulaşan prostatı da alındı.
Murat Ağardan'da, 10 yıl önce kasık ağrısı ve idrarda yanma rahatsızlığı baş göstermeye başladı. Ancak doktor korkusu nedeniyle muayene olmadı. 10 yıl içinde ağrıları da gün geçtikçe artan Ağardan'ın idrarında da kanama olmaya başladı. Artık ağrılarına dayanamayan Ağardan, geçen 2 Eylül günü Konya'daki Özel Farabi Hastanesi'nin Üroloji Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerinde mesanesinde taş ve prostatına büyüme olduğunu saptandı. Bunun üzerine ameliyat olması gerektiği belirtildi. Ağardan da ameliyat olmayı kabul etti.
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Yolaş tarafından yapılan ameliyatla Ağardan'ın mesanesinden 1 ila 3,5 santimetre çapında 7 taş çıktı ve 200 grama ulaşan prostatı da alındı.
AĞRILARA DAYANMAYA ÇALIŞIP HASTANEYE GELMEDİM
Doktor ve hastane korkusunun psikolojik olduğunu ve bu yüzden de 10 yıldır ağrılara dayanıp hastaneye gitmediğini ifade eden Murat Ağardan, yaşadıklarını anlattı:
''Kasık bölgemde 10 yıldır ağrılar vardı. Ağrılarım son zamanlarda iyice arttı, dayanamaz hale geldim. Ağrılarım nedeniyle güçlükle yürüyordum, rahat bir şekilde oturup, kalkamıyordum. Geceleri uykum kaçıyor, en az 20 kere tuvalete çıkıyordum. Biraz çalıştığımda veya herhangi bir işle uğraştığım vakit vücudumda bitkinlik, uyuşukluk oluşuyordu. Gözlerimin önü şişiyor, göz kapaklarımı dahi kaldıramıyordum. Artık idrarımdan kan gelmeye bile başlamıştı. Başka çarem kalmayınca doktora gelmeye karar verdim. Geç verilmiş bir karardı ama şu an sağlım çok iyi. Kendimi iyi hissediyorum.''
Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Akın Yolaş da, ''Hastamız bize geldiğinde idrar yapamama, idrarda kanama ve yanma şikayetleri vardı. Yapılan muayene ve tetkik sonucunda prostatının oldukça büyümüş olduğunu, mesanesinde çok sayıda taşların olduğu tespit edildi. Açık ameliyata karar verilerek hasta operasyona alındı. Hastamızın mesanesinden 1 ila 3,5 santimetre arasında 7 taş ve 200 gram prostat çıkarıldı'' dedi.

FOTOĞRAFLI