Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Hac'dan dönen iki kişinin, Ebola virüsü taşıdığı öne sürüldü. Devlet Hastanesi'nde müşahade altına alınan hacıların tedavisi devam ederken, Başhekim Mustafa Atabey, "Gerekli önlemleri aldık. Hastalarda Ebola virüsüne dair herhangi bir şüphe taşımamaktayız" dedi. Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği Uzmanı Dr. Demet Ökke, MERS şüphesi ile alınan örneklerin Ankara'ya gönderildiğini açıkladı.
Hacı olarak kutsal topraklardan dün dönen Hanım Han ve Acem Çelik, yüksek ateş şikayetiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muayene edilen hacılar, Suudi Arabistan'da tespit edilen MERS virüsü taşıma olasılıklarına karşı Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği'ne sevk edildi. Uzmanı Dr. Demet Ökke tarafından muayene edilen iki hacı, yüksek ateşlerinin bulunması ve MERS virüsü taşıma riskine karşın müşaade altına alındı. Hacıların müşaade altına alınmaları ilçede Ebola virüsü olduğu söylentisinin yayılmasına neden oldu.
Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Atabey, iki hastanın yüksek ateş görülmesi üzerine hastaneye yatırıldığını, yapılan muayeneleri sonucu genel durumlarının iyi olduğunun tespit edildiğini söyledi. Başhekim Atabey, "Hastalarda şu an için Ebola virüsüne dair herhangi bir şüphe taşımamaktayız, bunu kamuoyunun bilgisine duyurmak istiyoruz. Gerekli yerlere bilgiler verildi, gerekli önlemleri aldık hastane olarak. Şu an için endişe yaratacak herhangi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.
Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ve bölgede Ebola virüsüne dair herhangi bir şüphe olmadığını bildiren Dr. Demet Ökke ise, Hac'tan gelen iki hastaları bulunduğunu anlatırken, "İkisi de hacta rahatsızlanıp tedavi görmüşler ve buraya gelmişler. Burada da mevcut klinik tedavileri devam ediyor. Hastalarımız Hac'dan geldiklerinden ve bizim bu hastalarda yüksek ateş saptamamız, nefes darlığının olmasından dolayı, MERS-CoV adı verilen virüsten şüphelenip, gerekli önlemleri aldık. Bunlar kesin vakalar değildir, sadece şüpheli vakalardır. Tahlilleri alınıp Ankara'ya gönderilmiştir. Tedavileri devam etmektedir ve genel durumları oldukça iyidir" dedi.

FOTOĞRAFLI