Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da görev yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, selfie çekiminin yaygınlaşmasıyla, özellikle yüz bölgesindeki estetik operasyonların da arttığını söyledi. Doç.Dr. Akbaş, "Selfielerin artması ile beraber özellikle yüz bölgesi estetik operasyonlarında çok bariz bir artış oldu. İnsanların ameliyat kararı vermesinde artık o fotoğrafların çok büyük bir katkısının olduğunu görüyoruz" dedi.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, özellikle son yıllarda selfie merakının artmasının, estetik cerrahi operasyonlarında da çok ciddi artışa neden olduğunu dile getirdi. İnsanların sürekli çektikleri selfieleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıklarını belirten Doç. Dr. Akbaş şunları söyledi:
"Çekilen bu selfielerin şöyle bir özelliği var, hangi açıdan çektiğinize göre sizin burnunuzu farklı bir şekilde gösteriyor ve var olan bir kusuru da abartarak gösteriyor. Çünkü arkadaki ışığı ve açıyı çok ayarlama şansınız yok. Sadece iki elinizle belli açılardan çekebiliyorsunuz. Normalde fark edilmeyen, kusur gibi görülmeyen bir kusurunuz direk olarak göze daha büyük ve artmış olarak gözüküyor. Bazı insanlara dikkat edin, sürekli paylaşım sitelerinde paylaştıkları selfie fotoğrafları hep aynı açıdandır. Çünkü sadece o açı ile o kusuru gizleyebiliyorlar. Diğer açıdan çektiklerinde o kusur çok bariz bir hale geliyor. Bize ameliyat için gelen hastalarımız özellikle neden ameliyat olmak istediklerini sorduğumuzda, nedir rahatsız eden diye sorduğumuzda en önemli sebeplerden birisi de ameliyat kararında 'Hocam selfiede çok kötü çıkıyorum' cevabı oldu."
'PSİKOLOGLARIN İNCELEMESİ GEREKEN BİR DURUM'
Doç .Dr. Akbaş, insanın kendi kendine çektiği bir fotoğrafın moral motivasyonunu bu şekilde etkilemesi ve ameliyata kadar götürmesinin çok ilginç olduğunu dile getirerek, "Bence psikologların da incelemesi gereken bir durum. Son yıllarda bütün estetik cerrahlar kendi aramızda da konuşuyoruz, herkesin ortak yargısı selflerin artması ile beraber özellikle yüz bölgesi estetik operasyonlarında çok bariz çok belirgin bir artış olduğu."

FOTOĞRAFLI