TÜRK Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof.Dr. Taner Yücel, diş hekimlerinin ağız doktoru olduğunu belirterek, "Ülkemizde uzmanlıkla ortaya çıkan bir sonuçmuş gibi diş hekimlerinin önüne 'pratisyen diş hekimi' sıfatını koymak bu mesleğe yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.
Zonguldak'ta bir otelde düzenlenen Türk Dişhekimleri Birliği 9'uncu Ulusal Öğrenci Kongresi açılışında konuşan Prof.Dr. Yücel, her mesleğin içerisinde olduğu gibi kendi mesleklerinde de sorunların bulunduğunu söyledi. Diş hekimlerinin günümüzde değersizleştirilmeye, eksiltilmeye çalışıldığını belirten Yücel, diş hekimlerinin ağız doktoru olduğunu kaydetti. Yücel, şöyle dedi:
"Diş hekimi hiçbir şekilde kabul etmediğimiz ve hiçbir şekilde adını kullanmadığımız 'pratisyen' sıfatı grubuna layık bir meslek değildir. Dünyada örneği de yoktur. Ülkemizde uzmanlıkla ortaya çıkan bir sonuçmuş gibi diş hekimlerinin önüne 'pratisyen diş hekimi' sıfatını koymak bu mesleğe yapılabilecek en büyük kötülüktür. TDB, diş hekimliği mesleğinin geleceğinin nasıl olması konusunda ve diş hekimlerini genel sağlık sisteminde daha güçlü konuma getirmek için gayret sarf etmektedir. TDB'nin en önemli hedefi, diş hekimlerini ve diş hekimliği mesleğinin genel sağlık sisteminde hak ettiği yeri almasını sağlamaktır."
TDB Öğrenci Kolu Genel Başkanı Mehmet Yıldız ise bilim merkezi olması gereken fakültelerin performans sistemiyle niteliksiz sağlık hizmeti veren merkezler haline dönüştüğünü söyledi. Yıldız, şöyle konuştu:
"Olumsuz ortamlardan sıyrılmanın tek yolu, meslek örgütü çatısı altında birlikte hareket etmekten geçmektedir. Unutmamamız gereken tek gerçek, birliğimizi oluşturan en büyük unsur ve organının tüm meslektaşlarımız olduğudur. Mesleğin geleceği ve etik ilkeleri için mücadele eden bu yapının tek siyasi düşüncesi, halk sağlığı ve meslektaşlar arası birliktir."
Dişhekimliği fakültelerinden gelen öğrencilerin sorunlarının tartışılacağı kongre yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI