Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), ()- HATAY Süper Amatör Ligi'nde karşılaşan İskenderunspor 1967 ile Belen Belediyespor maçında iki sporcunun hava topunda çarpışması sonucu dili boğazına kaçan Ozan Ateş, teknik heyetin müdahalesi ile hayata döndürüldü.

İskenderun 5 Temmuz Stadı yan sahasında oynanan maçta İskenderunspor 1967 ile Belen Belediyespor karşılaştı. Maçta ilk yarının sonlarında gelişen atakta hava topuna birlikte yükselen Belen Belediyesporlu Fatih Toluyağ ile İskenderunspor 1967 takımı oyuncusu Ozan Ateş kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrasında yere düşen iki sporcudan Ozan Ateş'in düşerken kafasına aldığı şiddetli darbe nedeniyle dili boğazına kaçtı. Aynı şekilde Fatih Toluyağ da yerden kalkamadı. Ambulans ve sağlık ekibinin hazır bulunmadığı maçta iki takımın teknik direktörü Halis Özipek ile Hıdır Özdemir futbolcuya müdahale etti. Teknik direktörler, ağzı kilitlenerek boğazına dili kaçan futbolcu Ozan Ateş’i yaptıkları müdahale ile hayata döndürmeyi başardılar.

Sporcusunu hayata döndüren İskenderunspor 1967 teknik direktörü Halis Özipek, ambulansın maçlarda gelmemesine tepki göstererek "Ambulanssız maç yapılır mı? Allah Kahretsin. Ambulans şimdi niye geliyor, her maçta olması gerekir. Lanet olsun" dedi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yerde yatan iki sporcuya müdahalede bulundu. Dili boğazına kaçan Ozan Ateş’i kontrol edildikten sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı. İkinci yaralı sporcu için gelen diğer ambulans ve sağlık ekibi de Fatih Toluyağ’a boyunluk taktıktan sonra kontrollü bir şekilde alarak İskenderun Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Duraklamaların ardından maç kaldığı yerden devam etti. Karşılaşmayı sonucunda Belen Belediyespor İskenderun 1967’yi 3-2 lik skorla yendi.

FOTOGRAF