ORDU Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi'nde çocukların beslenmelerine dikkat çekmek ve hastane içindeki hastalık psikolojisinden kurtulmalarını sağlamak için palyaço eşliğinde eğlence düzenlendi.
Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bahçesinde düzenlenen etkinlik çocukların ve ailelerin ilgisini gördü. Çocukların beslenmelerine dikkat çekmek için palyaço eşliğinde karagöz-hacivat oyunu sergilenirken, aileler bilgilendirildi. ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Özgür Enginyurt, çocukların beslenmesine dikkat çekmek için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında palyaço eşliğinde eğlence düzenlediklerini söyledi. Hastanede tedavi gören çocuk hastalar için zaman zaman palyaço etkinliği yaptıklarını belirten Yrd.Doç.Dr. Enginyurt, şöyle dedi:
"Burada yaptığımız etkinlik kapsamında çocuklarımızın boy ve kiloları ölçülüyor, normal sınırlar içinde olup- olmadığına bakıyoruz. Normal sınırlar içinde değilse anne ve babalarına doğru beslenme ile ilgili bu etkinlik çerçevesinde bilgilendirme yapılıyor. Bu çerçevede 23 Nisan'da çocuklarımızın bayramını kutluyor hem de çocukların hastane içindeki hastalık psikolojisinden kurtulmalarını hastaneye daha rahat gelebilmelerini sağlayabilmek için bu tür etkinlikleri periyodik olarak düzenliyoruz. Hastanemizde çocuk polikliniğinde muayene olan her çocuğa uzunca süre balon dağıtıyoruz. Çocuklar tekrardan doktora gelirken en azından tedirgin olmadan rahat rahat gelebilsinler diye, bundan da olumlu sonuçlar alıyoruz."

NK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)