Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - TÜRKİYE ve dünyadan uzmanların katılımıyla düzenlenen 21'inci Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi, Antalya'da başladı.
Hotel Su'daki kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı Dr. Gerald Weeks, cinsel terapi ile cinsel terapistlerin önemini konu aldı. Cinsel terapistlerin kendi cinsellikleri konusunda rahat oldukları için müşterilerine de cinselliği anlatma konusunda rahat olduklarını söyleyen Dr. Gerald Weeks, birçok insan ve çiftin cinsel terapiye önyargıyla geldiğini anlattı.
'CİNSEL SORUNLARA MANTIKİ ÇERÇEVE SUNUYORUZ'
Cinsel terapistlerin insanlara anormal olarak düşündükleri şeyin normal olduğunu göstermek açısından önemli olduğunu aktaran Dr. Weeks, "Bu cinsel problemlerin anlaşılması için bir mantıki çerçeve sunuyor ve sorunlarını açıklamalarına yardımcı oluyoruz. Cinselliğin ifade ediliş, yansıtılış biçimini daha iyi iletişim aracı haline getirerek birlikte eğlenecekleri, gülecekleri bir yapı haline getiriyoruz" dedi.
PEK ÇOK KİŞİ SORUNU PARTNERİNDE GÖRÜYOR
Kongre Eşbaşkanı Dr. Jakob Pastötter ise cinsel terapinin çift terapisinin bir parçası değil, başlı başına çok önemli bir şey olduğunu dile getirirken, şöyle konuştu:
"Birçok insan asla bir çift terapisine cinsel sorunlarını çözme ümidiyle gitmiyor. Çünkü çift terapisinde dahi insanlar garip bir nosyonla karşı karşıya. Sorunun kendileriyle değil, partnerleriyle ilgili olduğu algısına kapılıyorlar. Bu nedenle cinsel terapi bu insanlara açılabilmenin bir yoludur. Her zaman sorunun bir başkasından kaynaklandığını ve cinsellikleri nedeniyle ıstırap çektiklerini düşünen insanlara ulaşmanın yoludur. Cinsel terapi çok kısa olmakla ünlü bir terapi çeşididir. Sadece birkaç oturumda insanları problemlerini nereden kaynaklandığını ve çözümlerin neler olduğu konusunda uyarabileceğiniz bir şey. Ama aynı zamanda tabu olarak düşünülen birçok şeyin hiç de tabu olmadığını gösteren aydınlatıcı bir terapi yolu."
CİNSEL İŞLEV BOZUKLUKLARI KONUŞULACAK
17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek kongrede, 'Seksoloji ve Cinsel İşlev Bozukluklarının Tedavisindeki Gelişmeler' teması altında başta orgazm ve cinsel işlev bozukluklarının tedavileri bakımından yeni yaklaşımlar tartışılacak.

ÖÖ(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)