Gebelik her kadının belirli bir yaşa geldikten sonra tatmak istedikleri duygulardan bir tanesidir. Normal koşullarda gerçekleşen bir gebelikte anne adayının sağlığının normal olduğunu söyleyebiliriz. Fizyolojik olan hamilelik durumu kadınların yaşayacakları en önemli tecrübelerden bir tanesidir. Gebelik süreci anne adayının üreme hücresi olan yumurtanın baba adayının üreme hücresi olan sperm ile birleşmesi sonucunda oluşan döllenmeden sonra başlayan süreçtir. Bu süreç ortalama olarak kırk hafta boyunca devam etmektedir. Döllenmenin oluştuğu andan itibaren sekizinci haftanın sonuna kadar geçen süreye embriyotik dönem ismi verilir. Bu dönemden itibaren doğum anına kadar geçen süreye ise fetal dönem ismi verilir. Gebelik durumu bazen döllenmenin gerçekleştiği gün başlayabilir, bazen ise bu süreç daha uzayabilir. Bu konuda kadınların yaşı oldukça etkilidir.

Çin takvimine göre cinsiyet belirleme yöntemi Çinlar tarafından ortaya çıkarılan ve uzun yıllardan bu yana hamile olan kadınların dünyaya getirecekleri bebeklerin cinsiyetini öğrenmek için uygulanan bir yöntemdir. Normal şartlarda gebeliğin dördüncü ayına gelindiğinde bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir. Ancak Çin takvimine göre daha gebe kalmadan önce bebeğin cinsiyeti hesaplanabilmekte ve bu hesaba göre gebe kalınmaktadır. Bu yöntemin doğruluk payı oldukça yüksek olmasına rağmen bilimsel olarak bugüne kadar kabul görmüş bir yöntem değildir. Bu takvimde anne ve baba adayının doğum tarihi ve anne adayının en son adet gördüğü tarih bilgileri kullanılır. Bu bilgiler sisteme girildikten sonra sistem tarafından bebeğin erkek ya da kız olacağı açıklanır.

Bebeklerin cinsiyetlerinin tahmin edildiği yöntemlerden bir tanesi olan Çin takvimi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız hamilelikvegebelik.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Site bu konuda kullanılan diğer hesaplama yöntemleri ile ilgili de birbirinden faydalı birçok bilgiyi içermektedir. Hamilelik hesaplama, yumurta günü hesaplama, kaç haftalık hamile olunduğunun hesaplanması ve doğum yapılacak olan tarihin hesaplanması gibi hamilelik ile ilgili birçok bilgiye hamilelikvegebelik.com sitesi aracılığı ile sahip olabilirsiniz. Sitede bu konulardan farklı olarak kadın sağlığı, çocuk sağlığı ve tüp bebek gibi konularda da bilgi edinebilirsiniz. Çin Takvimi: http://www.hamilelikvegebelik.com/cin-takvimi-ile-cinsiyet-belirleme