Güneş veya genetik faktörlerle ortaya çıkan çil ve cilt lekeleri sizi rahatsız ediyorsa atabileceğiniz çözüm adımları tabi ki var. Bu yazıda size cilt lekelerine karşı nasıl bir bakım ve tedavi süreci peşinde olmanız gerektiği ile ilgili ipuçları vereceğiz.

Cilt lekeleri ile ilgili atılması gereken ilk adım tabi ki bir cildiye uzmanına muayene olmak. Çiller ve koyu renkli cilt problemleri yayılıyor mu, neden ortaya çıktı, nasıl bir cerrahi ya da kozmetik tedavi süreci izlenebilir, bunları uzman doktorlarla kararlaştırıp çözüme ulaşabilirsiniz.

Bunun haricinde cilt lekelerine karşı genel bakım önerileri ve maske tavsiyelerimiz aşağıdadır.

Güneşe Dikkat

Güneş ışığına uzun süre maruz kalmak cilt lekeleri oluşmasına sebep olur. Güneş ışığına çıkacağınız zaman mutlaka koruyucu güneş kremleri kullanmayı, yüzünüzü güneşe uzun süre maruz bırakmamayı dikkate alınız.

 Cilt Beyazlatıcı Maske Kullanabilirsiniz

Eğer aşağıdaki malzemelere bir alerjiniz yoksa cilt lekelerinin rengini beyazlatmak için bu maskeyi kullanabilirsiniz. Bu yüz maskesi cilt lekelerini beyazlatır ancak herhangi bir tedavi uygulamaz. Sadece lekelerin görünümünü beyazlatarak azaltmada işe yarar.

1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp cildinize maske halinde uygulayın. 15 dakika kurumasını bekleyip temizleyin. Düzenli kullanımda cilt lekeleri renginin açıldığını göreceksiniz.

Makyaj Malzemeleri

Kullandığınız makyaj malzemelerinin cilt lekelerine sebep olabileceğini biliyor muydunuz? Makyaj malzemeleri satın alırken güvenilir bir firmayı tercih edin. Ayrıca aldığınız ürünlerin SPF değerinin 15 üzerinde olmasına dikkat ediniz. Bu değer güneşten sizi koruyacaktır.

Güzellik Merkezlerine Danışın

Bazı güzellik merkezleri özellikle cilt lekeleri için sahip oldukları cihazlarla tedavi uyguluyor. Birkaç seanstan oluşan leke tedavileriyle cilt lekelerinde azaltma ve kaybolma görülebiliyor. Bu tarz yerlere danışabilir kontrol için randevu alabilirsiniz.

Hintyağı

Cilt lekeleri için tavsiye edilen bir başka doğal çözüm de hintyağı. Hintyağını cildinizde lekelerin bulunduğu bölgelere uygulayarak akşamdan sabaha bekletebilirsiniz. Düzenli kullanarak sonuçları gözlemleyin.

Beslenme

Cilt lekeleri beslenme bozukluklarına ve vitamin eksikliklerine bağlı olarak da oluşabilir. Bu nedenle kan ölçümü yaptırmanız, C vitamini bol ve sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat etmeniz gerekir. Cilt lekelerinin oluşumunda beslenme yanlışları daha nadir karşılaşılsa da, leke tedavisi için doğru beslenmek önemli bir temel oluşturmanızı sağlar.