BEKLETİLMEYE TEPKİ GÖSTEREREK, HASTANEDEN AYRILDI
Orhaneli İlçesi'nin Gümüşpınar Köyü'nde oturan 55 yaşındaki Y.Ç., İlçe Devlet Hastanesi'nde kontrol altında tutulmasının ardından ileri tetkiklerin yapılması için ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye getirilen ancak burada ambulans içerisinde 20 dakika bekletilen Y.Ç., görevlilere tepki göstererek, oğlu ile birlikte hastaneden ayrıldı. Bu sırada 112 ekiplerinin ve hastanenin güvenlik görevlilerinin maske taktıkları dikkat çekerken, hastane yetkilileri, hastaneden ayrılan Ç.'ye cep telefonundan ulaştıklarını ve şahsın yeniden hasteneye geleceğini söylediğini ifade ettiler.
"BURSA'DA MERS VİRÜSÜ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR HASTAMIZ BULUNMAMAKTADIR"
Konuyla ilgili olarak Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ yazılı açıklama yaptı. Hac vazifesini tamamlayıp yurda dönen Y.Ç ve B.Ç çiftinin Orhaneli Devlet Hastanesi'ne öksürük şikayeti ile müracaat ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"İlk muayeneleri sonrası hacdan yeni gelmeleri nedeniyle bir kendileri Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanının kontrolü için Çekirge Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Çekirge Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarınca muayene ve tetkikleri yapılan hastalarda değerlendirme sonucunda, MERS virüsünü düşündürecek herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu teşhisi konularak gerekli tedaviler düzenlenip hastalar önerilerle saat 16.30 itibarı ile hastanemizden taburcu edilmişlerdir. Bu gün itibariyle ilimizde MERS virüsü ile ilgili herhangi bir hastamız bulunmamaktadır. Hastanelerimizde konu ile ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, panik ve kriz ortamı oluşacak bir durum yoktur."

FOTOĞRAFLI