Kış aylarında yaşadığımız şiddetli soğuklar ve hava kirliliği, cildimizi oksijensiz bırakıyor. Vücudumuz kadar cildimizin de oksijen almaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Özel Bliss Maçka Polikliniği Medikal Estetik Hekimi Dr. Enis Keskin: ‘’Oksijen hayat iksiridir. Oksijen olmazsa metabolizma da tam performanslı çalışmaz. Cilt ve vücut hücrelerine enerji gitmez, cilt elastikiyetini kaybeder, yorgun bir görünüm alır’’ şeklinde konuştu. Dünya çapında Madonna, Jennifer Aniston, Caprice gibi pek çok ünlü isminde başvurduğu oksijen terapisi cildinizi tazeliğe kavuşturuyor.

İğnesiz Ve Ağrısız Nem Takviyesi

Dr. Enis Keskin oksijen terapisi ile cildin nem kaybı ve dolaşım problemi olan ciltlere, sağlıklı ve tek renk görüntüsü kazandıracağını söyledi. Dr. Enis Keskin,'' Oksijen Terapi, oksijen basıncının iğne kullanılmadan, cildin en alt tabakasına tedavi edici ajanlar ile birlikte ağrısız ve acısız bir şekilde yedirilmesi yöntemidir. İğnesiz-basınçlı oksijen enjeksiyonu işlemi ile cilt altında oluşturulan nem takviyesi ince çizgilerde, renk farklılıklarında etki göstererek cildin kendi dinamiklerini çalışmaya teşvik eder ve hücre performansında ve kollajen seviyesinde artış sağlar. Mikro dolaşımı düzelen ve nem bariyerini onaran ciltte sağlık ışıltısı yeniden kazanılır. ''açıklamasında bulundu.

Canlı Ve Taze Görünmenin Yolu Oksijenin İyileştirici Etkisinden Geçiyor

Genç ciltlerin canlı ve taze görünmesinin nedenini, epidermisin yeterli oksijen ve besin alması olarak belirten Dr. Keskin, ‘’Olgun ciltlerde demisteki mikro damarların dejenere olarak, epidemisin yeterli oksijen alamamasından dolayı cilt incelir ve kurulaşır. Bu noktada, ince, hassas, alerjik ciltlerde oksijenin iyileştirici etkisinden yararlanılır.’’ dedi.

Oksijen Terapinin 18 yaş sonrası tüm cilt tiplerinde ve her mevsimde uygulanabildiğini söyleyen Dr. Enis Keskin, haftada bir olarak, cildin ihtiyacına göre en az 3 en fazla 5 seans yapılan Oksijen Tedavi ile ciltte gençlik ışıltısını yeniden kazanarak yılların yorgunluğunun silinebileceğini belirtti.