BURSA’da yüksekten düşmeye bağlı olarak geçirdiği kafa travması sonucu hastaneye kaldırılan ve dün beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki M.K.'nin karaciğeri ve böbreği 2 kişiye umut oldu.
Bursa’da 3 gün önce yüksekten düşerek kafa travması geçiren M.K., Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan talihsiz adamın, bu sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastaın ailesi ile görüşen Organ Nakli Koordinatörleri, aileden bağış için onay aldı.Donörden organları çıkarma işleminden önce gazetecilere açıklama yaapan Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Dididen, şöyle dedi:
"Hastamız M.K. yüksekten düşmeye bağlı kafa travması geçirerek hastanemize geliyor. 3 gün boyunca detaylı bir şekilde hastanın travma sürecini takip ettik. Beyin ölümü bulguları önceden başladı. Bu takip sonucunda beyin ölümü tanısını bugün sabah kesin koyduk. Ailesiyle görüştük. Bir karaciğerini ve böbreğini bağışlamayı kabul ettiler. Zaten yaşı itibariyle bağışlanabilecek organlar bunlardı. Sağolsunlar iki canı kurtarmaya vesile oldular. Karaciğerimiz büyük olasılıkla jetle Malatya'ya gidecek. Böbreğimiz de Uludağ Üniversitesi'nde böbrek bekleyen bir diyaliz hastasına takılacak."
Geçen yıl 15 organ nakli gerçekleştirdiklerini bu sene bitmeden daha o sayıyı geçerek 17 organ nakline ulaştıklarını ifade eden Op.Dr. Didinen Çekirge Devlet Hastanesi'nin bu alanda hala Türkiye birincisi olduğunu ve Avrupa ile yarıştığını belirtti.

FOTOĞRAFLI