Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta, arkadaşı tarafından göğsünden bıçaklanarak ağır yaralanan, 2 kez kalbi duran Azerbaycan uyruklu üniversite öğrencisi Royal Cumayev, hastanedeki tedavisi sonrası hayata tutundu.
Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Royal Cumayev, iddiaya göre geçen perşembe akşamı, tartıştığı okul arkadaşı ve hemşehrisi O.S. tarafından sokak ortasında kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Çevredekilerin çağırdığı ambulansla Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Cumayev'in, iki kez kalbi durdu. Müdahaleyle hayata döndürülen Cumayev, Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Murat Yanar ve ekibi tarafından 10 dakika içinde ameliyata alındı. Başarılı operasyonun ardından  gözlerini açan Azerbaycanlı Royal Cumayev, "Beni hayata döndüren tüm hekim, hemşire ve çalışanlara ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.
DOKTORLARIN HIZI KURTARDI
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Murat Yanar, kalp yaralanmalarının en ölümcül sonuçlara neden olduğunu vergulayarak şiunları söyledi:
"Çok hızlı bir şekilde hastaya tanı konulup yine aynı şekilde medikal müdahalesinin yapılması gerekmektedir. Mevcut vakada hastamız acil servise hayati bulguları oldukça zayıf olarak gelmiş, İlk Yardım ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Serdar Can tarafından gerekli olan ilk tetkik ve tedavisi yapılmıştır. Tarafıma haber verilmesinin ardından hasta acil serviste, hızlı bir şekilde ameliyata alınmıştır. Bütün bu işlemler 10- 15 dakika içinde gelişmiştir. Hastamızın hayatını kurtaran da bu hız olmuştur." 
3 LİTRE KAN BOŞALTILDI
Ameliyat safhasını da anlatan Op. Dr Yanar, "Ameliyatta hastanın sol akciğer boşluğundan yaklaşık 3 litre kan boşalttık. Kalbin sol karıncığı ön yüzünde delici ve kesici alet ile yaralanması mevcuttu. Yaralanma bölgesini uygun cerrahi teknikle onardık. Hastamız ameliyatın ardından iki gün yoğun bakım ünitesinde tedavi edildikten sonra genel durumu iyi olunca servise alındı. Şu anda taburcu olacağı günü bekliyor" diye konuştu.
Royal Cumayev'i bıçakladığı iddiasıyla gözaltına alınan O.S. ise, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

FOTOĞRAFLI