Murat ÇAĞLAR / VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, hastanede bu yıl kurulan Obezite ve Diyabet Cerrahisi merkezinde ameliyat oldu. Tüp mide ameliyatı olan Prof. Dr. Çankaya, 105 kilodan 97 kiloya düştü.
Van YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 6 ay önce açılan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'ne Türkiye'nin çeşitli illerinden hastalar gelirken, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya da fazla kiloları nedeniyle ameliyat oldu. Uzun zamandır kilolarından sıkıntı yaşadığını belirten Prof. Dr. Çankaya, Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Sümer tarafından ameliyat edildi. Başarılı bir operasyon geçiren Prof. Dr. Çankaya tüp mide ameliyatı ile 105 kilodan 97 kiloya düştü.
DİYET YAPACAK
Bundan sonra sağlıklı beslenerek diyet yapacağını söyleyen Prof. Dr. Çankaya şöyle dedi:
"Benim uzun zamandır kilo problemim vardı. Türkiye çapında uzun zamandan beri araştırmalarım oldu. Araştırmalarım doğrultusunda kendi hastanemde tedavi olmaya karar verdim. Çünkü kilosu olup diyetle egzersizle veremeyenler için bu ameliyat tavsiye ediliyor. Ben de kararım doğrultusunda ameliyat oldum. Çok başarılı geçti. Böyle iyi doktorların da hastanemizde bulunması beni mutlu ediyor" dedi.
FOTOĞRAFLI