Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da karaciğer nakli bekleyen 57 yaşındaki Sabire Durgu'ya, balerin kızı 27 yaşındaki Gözde Kırbıyık karaciğerinin bir bölümünü bağışlayıp, ona en anlamlı Anneler Günü hediyesini verdi.
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü mezunu olan ve şu an İstanbul'da özel bir sanat merkezinde balerin olarak çalışan Gözde Kırbıyık, siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakli gereken ev kadını annesi Sabire Durgu'ya, çok anlamlı Anneler Günü hediyesi verdi. Kırbıyık'ın karaciğerinin bir bölümü, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde annesi Sabire Durgu'ya nakledildi.
Yaklaşık 10 yıldır karaciğer sirozu hastalığı olduğunu söyleyen Sabire Durgu, "Karaciğerim yeterli gelmeyince zorluklar yaşamaya başladım. Sağ olsun güzel kızım bana yeniden hayat vermiş oldu. Kızım sayesinde sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bu bana en güzel Anneler Günü hediyesi oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok başarılı ve çok ilgililer" diye konuştu.
Bağışladığı karaciğerinin bir parçası ile annesini hayata bağlayan balerin Gözde Kırbıyık, "Karaciğerimin bir parçasını anneme vererek onu sağlığına kavuşturma fırsatım olduğu için ben de çok şanslıyım" dedi. Gözde Kırbıyık, "Annemin Hepatit B taşıyıcılığına bağlı siroz hastalığı vardı. Bu durumdan dolayı rahatsızlığı çok arttı. Anneme bağışçı olmaya karar verdim. Bu benim Anneler Günü hediyem oldu. O da sağlığına kavuştu" diye konuştu.
Bağıştan sonra ilk haftanın zor geçtiğini anlatan Kırbıyık, "Bir hafta sonunda taburcu oldum. Bir ay sonunda da eski halime dönmüş olacağım. Sağlığım açısından sıkıntı yok. Aksine daha sağlıklı olmayı öğreniyorsunuz. Çünkü daha iyi beslenmeyi daha çok vücudunuzu tanımayı öğreniyorsunuz. O yüzden bundan sonraki hayatım, belki bu ameliyatı olmasaydım daha sağlıksız geçebilirdi. Şimdi eminim ki daha sağlıklı geçecektir. Bale sanatıyla uğraşıyorum. O yüzden bedenim çok önemli. Ona rağmen bu operasyonun başka bir operasyondan farkı olmadığını düşünüyorum" dedi.
BAĞIŞ BALE YAPMAYA ENGEL DEĞİL
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Aktif olarak sanat yaşamını sürdüren balerin arkadaşımız annesine karaciğerinin bir bölümünü verdi. Çok aktif spor yapan, çok çalışan insanlar da artık verici olabilir. Çünkü biz ona çok küçük bir ameliyat kesisi yaptık, estetik olarak dikiş attık. Ülkemizin özellikle merkezimizin geldiği noktada insanlara sıkıntı vermeden, zarar vermeden, problem oluşturmadan karaciğer nakli gibi çok büyük ameliyatlar bile yapılabiliyor" diye konuştu.
Organ bağışının önemli bir güne rastlamasının tesadüf olmadığını aktaran Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Çocukların da annelerine herhalde böyle bir günde bir hediye vermeleri gerekir. Anlamlı bir hediye de ancak böyle olur" dedi.

FOTOĞRAFLI