Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - DİYETİSYEN Duygu Deniz, kilo problemi yaşayanlara bayramda tüketecekleri baklavanın yanında ayran içmelerini önerdi.
Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, uzun süren açlık döneminden sonra gelenek olduğu üzere fazla tatlı tüketiminin, çok kısa sürede kilo alımına neden olacağını söyledi. Deniz, "Bayramda tatlı tüketimi mutlaka oluyor. Baklavadan ve şerbetli tatlıdan kastımız, un, şeker ve yağdır. Bu da en tehlikeli olanı ve en fazla kilo yapıcı olanıdır. O nedenle tatlı tüketecek olan kişiler, günde en fazla 1 porsiyon, erkek veya metabolizması hızlı olanlar da iki porsiyon tüketebilirler" dedi.
Şeker hastalarının kesinlikle tatlıdan uzak durması gerektiğini belirten Duygu Deniz, bayramda tatlı tüketiminin kan şekerinin hızla yükselmesine neden olduğunu ve vücuda alınan şekerin yağa dönüştüğünü söyledi. Bu şekilde kilo alımını önlemek için tatlının yanında proteinli bir gıda tüketilmesi gerektiğini kaydeden Deniz, "Tatlının yanında proteinli bir gıda aldığımızda şeker, hem kanımıza daha yavaş karışacak hem de hemen yağa dönüşmeyecektir. Proteinli gıdalar, 1 top dondurma, sevenler için 1 bardak ayran olabilir. Kilo problemi olmayanlar veya metabolizması hızlı olanlar da kaymağı tercih edebilir. Kilo problemi varsa da ayranı tercih etmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI