SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda eylem planı hazırlığı içinde olduklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kentte bir dizi ziyarette bulunmak için geldi. Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'a konuk oldu. Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Müezzinoğlu'na Vali Çınar tarafından üzerinde Çanakkale'nin simgelerinin yer aldığı tablo hediye edildi. Daha sonra Valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda hazırlık içinde oldukları eylem planına yönelik kısa bir açıklama yaptı.
Uyuşturucuyla mücadele konusunda 7 bakanlığın çalışma yaptığını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Önümüzdeki 15- 20 gün içerisinde gerek bakanlıkların alması gereken tedbirler, gerek ortak bir yol haritasını şekillendirme çalışmaları devam ediyor. Buna Türkiye Yeşilay Cemiyeti de sivil toplum örgütü olarak dahil edildi. Yerel yönetimlerden de arkadaşlar komisyon çalışmalarına katılıyorlar. İnşallah kısa zamanda tütünle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuyla olan mücadelede bir eylem planı hazırlamış olacağız. Eylem planını kamuoyuna hangi boyutuyla açıklayacağız? Her boyutunu konuşmak çok doğru olmayabilir. Onun için kamuoyunu ilgilendiren boyutunu paylaşacağız. Diğer kısmını da daha fazla uygulama boyutlarıyla uygulamaya koyacağız. Burada önemli olan koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendirebilmek. Sağlık Bakanlığı olarak bu anlamda AMATEM ve ÇAMATEM'lerin sayılarını ve dinamiklerini daha üst düzeye taşıyabilmek. Diğer taraftan da Aile Sosyal Politikalar ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ilgilendiren istihdam boyutlarını çok yönlü olarak değerlendiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda uygulamaya geçeceğiz. Zaten yasal düzenlemeleri Haziran ayında yapmıştık. O anlamda yasal düzenlemelerin caydırıcılığı kamuoyuna yansımamı olabilir. Ama biz uyuşturucunun gerek üretiminde gerek pazarlamasında, ulaştırılmasında tüm kademelerdeki cezaları Haziran ayında TBMM'de yaptığımız değişiklikle, neredeyse eskiye oranla iki misli veya üst sınırlara taşıdığımız cezai müeyyideler oldu. Yasal düzenlemeler konusunda olağan üstü bir yeni tedbire gerek var mı? yok mu? onu bu çalışmalardan sonra göreceğiz. Ama yasal düzenlemeler zaten bu konuda gerekli caydırıcılığı gösterecektir?"
Valilik ziyareti ardından Bakan Müezzinoğlu, TOKİ 960 konutlarının bulunduğu bölgede yapımı süren 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi'nin yeni binasını gezdi. Bakan Müezzinoğlu'nun bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceği, daha sonra Barbaros Mahallesi'nde sokak iftarına katılacağı belirtildi. Son olarak Müezzinoğlu, Şehitler Abidesi'ndeki teravih namazı programına katıldıktan sonra kentten ayrılacak.

FOTOĞRAFLI