PARTİLİLERLE BULUŞTU
Isparta'da Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti il başkanlığında partililerle buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör konusunda Türkiye'nin verdiği mücadeleye dikkati çekti. Terör örgütlerinin topla tüfekle yapamadıklarını ülkenin ekonomisini zayıflatmaya çalışarak yapmaya çalıştığını belirten Akdağ, "Ama ben size söyleyeyim Allah'ın izniyle bunu da başaramayacaklar" dedi.
KAÇ YERDE BİRDEN MÜCADELE EDİYORUZ'
Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları çok iyi bildiklerini kaydeden Akdağ, "Türkiye adeta eli kanlı terör örgütlerinin hepsinin birlikte hücum ettiği bir mücadele alanı haline gelmiştir. Bu biraz coğrafyamızın da kaçınılmaz özelliği. Bir taraftan Suriye'deki terör örgütleri, DAEŞ ve PKK ile birlikte hareket eden PYD, öbür taraftan 40 senedir zulmünden bir an bile geri durmayan PKK. Özellikle büyük şehirlerde faaliyet gösteren DHKP-C. Yani bir cephede değiliz. Kaç yerde birden mücadele ediyoruz. Bunun kolay olmadığını bilmek lazım" diye konuştu.
'AVRUPA ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMELİ'
Avrupa ülkelerinin bunu görmezden geldiğini vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:
"Kendi ülkelerinde bombalama hadisesi olsa hep bir araya geliyorlar. Dayanışma içine giriyorlar. Biz de onlarla aynı dayanışmayı gösteriyoruz. Çünkü hayatını kaybeden insanların ırkı, cinsiyeti, inanışı, yaşantısı bizim için onları birbirinden ayırt etmek için asla sebep değil. Ama maalesef onlar bunu bizim gibi yapmıyor. Binlerce PKK'lı terörist Avrupa'da cirit atıyor buna göz yumuyorlar. Türkiye'den kaçan FETÖ'cüleri oralarda barındırıyorlar. Bu ne dostluğa sığar ne müttefikliğe sığar. Avrupa şapkasını önüne koyup düşünmeli ve doğru bir çizgiye dönmelidir. Bu Avrupa medeniyetine, bu Avrupa Birliği misyonuna da yakışmıyor. Yani terör Avrupa'ya olunca kötü, Türkiye'ye olunca kabul edilir mi olacak. Ama onlar nasıl davranırsa davransınlar terörün belini kırdık. Bu sefer sadece belini kırmadık, başını ezdik ve ezmeye de devam edeceğiz. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında."
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşmasının sonunda sağlık politikalarını anlatıp Anayasa değişikliği teklifinin meclise geleceğini hatırlatarak, referandum konusunda partililerine 'hazır olun' mesajı verdi.

FOTOĞRAFLI