AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören 1 yaşındaki HLH hastası Kübra Doğan'a, aynı hastalığa yakalanan aynı yaştaki Azra Şanlı için başlatılan kampanya sayesinde ilik bulundu. Azra ve Kübra bebekler 1'er gün arayla ilik nakli olacak.
Konya'da yaşayan 1 yaşındaki Kübra Doğan'a, bağışıklık sistemini bozan Hemofagositik Lenfohistiositoz (HLH) hastalığı teşhisi konuldu. Yine aynı hastalığı taşıyan aynı yaştaki Azra Şanlı için Malatya'da oturan babası Hakan Şanlı, 1 Haziran'da bağış kampanyası başlattı. Hakan Şanlı ve Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKKÖK) projesi kapsamında başlatılan ilik bağışı kampanyasında toplanan yaklaşık 90 bin kan örneği laboratuvarda incelendi. 90 bin örnek arasında Azra bebek için uygun ilik bulunamazken, laboratuvar sonuçları Kübra bebeğin ailesini sevindirdi.
AZRA VE KÜBRA'YA 1 GÜN ARAYLA İLİK NAKLİ
Kübra Doğan'ın babası Cumali Doğan, kızının hastalığının tedavisine Konya'da başladıklarını, ilik bulununca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldiklerini belirterek, "Nakil için geldik ve yatışımız yapıldı. Artık vericinin gelmesini bekliyoruz. Ayın 31'inde nakil yapılacak. Azra bebek sayesinde bağışçı bulundu" diye konuştu.
Azra bebek için de babaannesinin dokularının uyuştuğunu öğrendiklerini aktaran Cumali Doğan, "Kızıma ayın 31'inde, Azra bebeğe ise 1 Eylül günü ilik nakli yapılacak. İnşallah her ikisi de aynı günlerde sağlığına kavuşacak" dedi.
Azra bebeğin babası Hakan Şanlı ise "TÜRKKÖK Projesi'ni başlatan Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı'na teşekkür ediyoruz. Duyarlı insanlar sayesinde kampanya büyüdü ve meyvelerini vermeye başladı. Kampanya sayesinde Cumali beyin kızı Kübra için donör bulundu. Bu tür haberler bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI