SAĞ kolunda kesik meydana gelen 25 yaşındaki Necmettin Gezen'in ayağındaki sinirler, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla koluna nakledildi. Hastanelerinde ilk kez böyle bir ameliyatı yaptıklarını açıklayan Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Akyürek, Gezen'in kolunda oluşan his kaybının giderildiğini belirtti.
Birkaç gün önce geçirdiği kazada, sağ kolundaki sinirleri zedeleyen kesik nedeniyle elini ve parmaklarını oynatamaz hale gelen 25 yaşındaki Necmettin Gezen'in koluna ayağından alınan sinir parçaları nakledildi. Çanakkale Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Polikliniği'nde ilk kez yüksek seviyede sinir onarımı ve tendom transferi ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Akyürek, hasta Necmettin Gezen'in, başarılı ameliyat sonucunda kısa süre sonra elini ve parmaklarını yeniden kullanabileceğini belirtti.
Hastanenin Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Utku Özcan ve ekipleriyle birlikte ameliyatı yaptıklarını belirten Dr. Mustafa Akyürek, şanssız bir kaza sonucu kolunda kesik meydana gelen hastanın radial sinir denilen, kolun el bileğinin yukarı kaldırılmasını sağlayan sinirlerinin kesildiğini söyledi. Ameliyat esnasında ayaktan aldıkları sinir parçalarıyla elindeki sinirleri onardıklarını ifade eden Dr. Akyürek, "Sinirin bir yıl içinde işlevini tam olarak yerine getirmeye başlamasını bekliyoruz. Bir yıla kadar el bileği donmasın diye içerisine de bir tendom transferi yaptık. Bu tendom transferi ustalık gerektiren bir ameliyattır. Biz ekibimizle beraber bu ameliyatı ustamız Prof. Dr. Türker Özkan'dan öğrendik. Ustalar öğrettikçe, biz de hastalara yardımcı oluyoruz" dedi.
Ameliyatın ardından elini ve parmaklarını hareket ettirmeye başlayan hasta Necmettin Gezen ise, "Güzel ve başarılı bir operasyon geçirdim. Doktoruma teşekkür ediyorum. İnşallah her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI