Yaprak KOÇER/ SAMSUN, ()– SAMSUN’un Asarcık İlçesi’nde büyükbaş hayvanlarda görülen sığır çiçeği hastalığı nedeniyle ilçe karantinaya alındı. Sığır çiçeği olan ve hastalık şüphesi bulunan 21 büyükbaş hayvan itlaf edilirken toplam 21 bin büyükbaş hayvan da hastalığa karşı aşılandı.
Samsun'un 19 bin nüfuslu Asarcık İlçesi’nde büyükbaş hayvanlarda görülen sığır çiçeği hastalığı nedeniyle 4 gün önce başlatılan karantina devam ediyor. Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, hastalık olduğu kesinleşen ve şüphelenilen 21 büyükbaş hayvanının itlaf edildiğini belirterek, “Asarcık ilçemizde 9, Vezirköprü İlçemizde 1 şüpheli işletme var. Bu işletmelerde gerekli çalışmalar yapıldı. Şu an Asarcık İlçemizde karantina uygulanması devam ediyor. İlçeye büyükbaş ve küçükbaş hayvan giriş çıkışı yasaklanmış durumda. Bunun yanında Asarcık, Ladik, Havza, Kavak ve Vezirköprü başta olmak üzere il genelinde 21 bin civarında büyükbaş hayvan sığır çiçeği hastalığına karşı aşılandı. Vezirköprü İlçemizdeki aşılama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sayı 30 bine çıkacak” dedi.
İlçede devam eden veya yeni hastalık vakası bulunmadığını söyleyen İl Müdürü Güven, “23 Eylül Salı günü büyük bir ihtimalle karantina tedbirlerini kurbanlıklar lehine esnetmiş olacağız. Kurban alım satımı kontrollü olarak yapılabilecek” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI