Hemoroid; yani halk dilindeki isimleri ile basur ya da mayasıl, anal kanal içerisinde dışkılamayı kontrol eden yapıların, yani hemoroitlerin sarkması, şişmesi, genişlemesi ve kanamasıyla birlikte ortaya çıkan oldukça rahatsız edici bir hastalık.

Erken teşhis ve düzenli bir beslenme programı ile basurun önüne geçmek mümkün. Ancak bunun için de öncelikle kişinin ortaya çıkan belirtileri gözlemleyebilmesi ve vakit geçmeden bir uzman hekime danışması çok ama çok önemli.

Basur/Hemoroidin Ameliyatsız Tedavisinde en sık başvurulan ve en güvenli yöntemlerden birisi de Galvanizasyon Yöntemidir. Özellikle iç basur tipleri için geliştirilmiş bu yöntem sayesinde ağrısız ve sancısız bir şekilde hastalığı arkada bırakmak mümkün olabilmektedir.

Hemoroid Tedavisinde Galvanizasyon Yönteminin uygulaması esnasında hemoroid yastıkçığına miliamper seviyesinde galvanik akım uygulanır. Bu akım yastıkçık içerisinde hemoroidi tamamen ortadan kaldırabilen ya da küçültebilen ve vücudun kendi elemanlarını kullanan bir kimyasal reaksiyonun başlamasına neden olur. Ortaya çıkan bu reaksiyon sayesinde problemli dokuların 7-14 gün içerisinde ya tamamen yok olması, ya da iyice küçülmesi sağlanmış olur. Her evrede basur için uygulanabilen yöntem sayesinde basurun çok ciddi oranda küçülebilmesinin yanında basurdan tamamen kurtulmak da mümkündür.

10-12 dakika gibi oldukça kısa bir uygulama aşaması olan yöntemde, uygulama esnasında ve sonrasında da hemoroidin anatomik yerleşimine bağlı olarak uygulama kaynaklı çok az ağrı ya da sızı hissedilebilmekle beraber çok hastada hissedilmez. Ayrıca ne uygulama öncesi bir hazırlık aşamasına, ne genel anesteziye, ne de zorlu bir iyileşme sürecine gerek kalmadan, sadece beslenme düzenine ve günlük yaşantıya dikkat edilerek hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür.

Ameliyatsız basur tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.agrisizhemoroidtedavisi.com