Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA'da solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye başvuran 91 yaşındaki kadının akciğerinden 2.5 kiloluk kitle çıkarıldı.
Isparta'da Fadime Ulutaş, 4 gün önce solunum yetmezliği nedeniyle Isparta Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Önce yoğun bakıma alınan Fadime Ulutaş, ardından yaklaşık 3 saat süren ameliyata girdi. Ameliyatın ardından Ulutaş'ın akciğerinden 25 santim büyüklüğünde ve 2.5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı. Hastanın acile başvurduğunda ciddi solunum sıkıntısı yaşadığını belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş, kadını zorunlu ameliyata aldıklarını anlattı.
AMELİYAT 3 SAAT SÜRDÜ
Vücudun sol tarafındaki kitlenin akciğer üzerinden kalbe baskı yaptığını söyleyen Op. Dr. Güneş, "Hastayı ameliyattan önce yoğun bakımda yaşam destek ünitesine bağladık. 1 gün süreyle burada takip edildi. Hazırlıklardan sonra ameliyata geçtik. 3 saat süren zorlu bir operasyon oldu. Sonunda 25 santim büyüklüğünde 2.5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı" dedi.
Kitlenin kaburga ve kaburga zarlarından beslendiğini aktaran Op. Dr. Güneş şöyle dedi:
"Ameliyat esnasında 3 kaburgayı kısmi olarak çıkarttık. Kitle bölgesine giriş buradan yapıldı. Kaburgalar çıktığı için geniş bir alanda boşluk oluştu. Sentetik bir yama yerleştirdik. Hastamızın ameliyat sonrası ağrıları olmaması için 2 gün genel durumunu toparlamasını bekledik. Sonra yaşam destek ünitesinden ayırdık. Oksijen alma oranı yüzde 80'in üzerine çıktı."

FOTOĞRAFLI