Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da doğumundan üç ay sonra 'Orak Hücreli Anemi' hastalığı teşhisi konulan Rıdvan Demirel, ağabeyinden nakledilen ilikle yaşama tutundu.
Üç aylıkken orak hücreli anemi (Ebeveynlerden çocuklarına geçen kalıtsal kan hastalığı) teşhisi konulan 17 yaşındaki Rıdvan Demirel'e, ağabeyi 21 yaşındaki Burhan Demirel'den alınan kemik iliği, 5 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nakledildi.
HAYATI HASTANELERDE GEÇTİ
İlik nakliyle hayata tutunan Demirel, 16 yıl boyunca Konya ve Ankara'daki hastanelerde tedavi olduğunu belirterek, "5 ay önce doktorlarım ilik nakli olmam gerektiğini söyledi. Yaşım ilerlediğinde nakledilen iliğin tutma ihtimalinin azalacağını söylediler. Ağabeyimin verici olabileceği yıllar önce tespit edilmişti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 10 Şubat günü nakil işlemi gerçekleştirildi. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu.
HAYALİ ÇOCUK DOKTORU OLMAK
Hastalığı nedeniyle tüm vücudunda şiddetli ağrılar meydana geldiğini, bu nedenle hiç spor yapamadığını söyleyen Rıdvan Demirel, “Olağan dışı koşullarda yaşıyorum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki nakil sonrası tedavim devam ediyor. Normale döndüğümde spor yapmayı çok istiyorum. Şu an boyum 1.77 santim ve 39 kiloyum. Normal kiloya ulaşmak ve spor yapmayı çok istiyorum. Hastalığım eğitimime de engel oldu. Konya Hadimi Ticaret ve Meslek Lisesi'ni birinci sınıfta terk etmek zorunda kaldım. Şu an Açık Lise'de eğitimime devam ediyorum. Liseyi bitirdikten sonra en büyük hayalim çocuk doktoru olmak" dedi.
SIRADA KARDEŞİM FURKAN VAR
Kardeşi Furkan Demirel'in de aynı hastalığa yakalandığını söyleyen Rıdvan Demirel, “Kardeşim Furkan'ın, henüz anne karnında yapılan testlerinde benimle aynı hastalığa yakalandığını öğrendik. Bu hastalık genetikmiş. Annem ve babamın da taşıyıcı Akdeniz Anemisi hastası olduğu tespit edildi. Şu an kardeşim sık sık ağrı krizi yaşıyor. Ancak ilaç kullanarak ağrılarından kurtulabiliyor. Onun da en kısa sürede ilik nakli olması gerekiyor" diye konuştu.
ÜÇ EVLADIMDAN İKİSİ ANEMİ HASTASI
Konya'da inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağladığını, 5 aydır işsiz olduğunu söyleyen 42 yaşındaki Nezir Demirel, “3 çocuğumdan ikisi anemi hastası. 5 aydır Antalya'da yaşıyoruz. Ev tuttuk, kirası 700 lira. Yakın akrabalarımızın yardımıyla geçiniyoruz. Furkan'ın da nakil olmasını istiyoruz. Maddi sıkıntılar nedeniyle nakli erteliyoruz. Ağabeyinin verici olabileceğini öğrendik. Durumumuz müsait olursa Furkan da ilik nakli olacak. Bize Antalya'da maddi ve manevi yardımlarda bulunan Antalya Kan Bankası gönüllülerine teşekkür ediyorum. Onların sayesinde ve destekleriyle ayakta kaldık" dedi.

FOTOĞRAFLI