SAMSUN, () - ORDU’da yaşayan 6 yaşındaki Ulaş Demirkol, üç yıllık tedavinin ardından lösemiyi yenerek sağlığına kavuştu.
Ordu'da yaşayan ve ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Ulaş Demirkol'a 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde tedavi altına alınan Ulaş Demirkol, tedaviye olumlu cevap vererek sağlığına kavuştu. Serviste kendisi için bir parti düzenlendi. Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde düzenlenen partiye annesi Meral Demirkol, babası Aziz Demirkol, Prof. Dr. Emel Özyürek, servis çalışanları, tedavi gören hastalar ve yakınları katıldı. Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakil Ünitesi doktoru Prof. Dr. Emel Özyürek’e ve ekibine teşekkür eden Ulaş, pastasını servis çalışanları ile beraber kesti.
Prof. Dr. Emel Özyürek, "Ulaş'ın tedavisini başarı ile tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hastalarımız bu ağır ve uzun tedavilerini bitirirken onların bu sevinç ve başarılarını paylaşmak bize büyük keyif veriyor. Türkiye'de çocuk lösemi hastalarında tedavi başarı oranları yüksektir. Ülkemizde bu hastalıkla ilgili kemoterapi ve kemik iliği nakilleri başarıyla uygulanmaktadır. Çocuklarda lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır" dedi. 
FOTOĞRAFLI