İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, 300 kiloya kadar çıktığı için artık hareket edemeyip yatağa bağımlı kalan 19 yaşındaki Emel Ayaf, tedavisi için hastaneye kaldırıldı. Özel obez ambulansıyla evinden alınan Ayaf, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Palyatif bölümünde, tedavi altına alındı. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Dr Canan Gülbayrak, ziyaret ettiği Emel'e her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.
Torbalı'daki Ayaf ailesinin 6 çocuğundan 2'ncisi olan 19 yaşındaki Emel Ayaf, aşırı kiloları nedeniyle yatağa bağımlı oldu. Tedavi olmasına rağmen doğuştan aldığı kilolarını veremeyip özellikle son 4 yılda 300 kiloya kadar çıkan Emel Alyaf, hareket edemez hale geldi. Alyaf'ın yardım isteği üzerine İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, harekete geçti. Özel obez ambulansa evinden alınan Alyaf, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi binasında bulunan Palyatif bölümüne, yatırıldı. Genç kız için, İzmir'de obezler için özel olarak hazırlanmış iki yataktan birisi tahsis edildi.
Özel tedaviye alınan Emel Alyaf'ı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Dr Canan Gülbayrak da, ziyaret etti. Gülbayrak, Emel'in tedavisini Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de üstlenmek istediğini ama kendilerinin onu hastanelerine getirdiğini anlattı. Gülbayrak, Emel'in tedavisinin uzun soluklu bir süreç olduğunu ama kendilerinin her türlü desteği vereceğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI