Filistin Kaynaklı Hizb-ut Tahrir Türkiye Temsilcileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtnıtkabir'e yapılan ziyarete karşı sosyal medyada tahrik edici sözler ve Atatürk'e hakaret eden mesajlar yayınladılar. Twitter'de trenttopik sıralamasında ilk sıralarda uzun süre kalan Şeriatçı gurubun Türkiye Medya Sorumlusu olduğu öğrenilen Mahmut Kar ve çevresindekilerin #AnıtkabirSerbestCamiYasak heştekiyle kullandığı mesajlarında Mustafa Kemal Atatürk'e hakerete veren ifadeler kullanılması dikkat çekti. 

İşte paylaşılan bazı metinler...

Abdulcelil Kuşçu adıyla paylaşılan "Biz Müslümanız. 23 Nasın bizim bayramımız değildir. Biz yeniden hilafet kurulduğunda bayram edeceğiz" ifadesiyle adeta  Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı ikullanılan bu twitte Mahmut Kar tarafından retvitlendiği görüldü.

Yine mesajlar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekillerinin bulunduğu fotoğrafı paylaşarak Devlet Yanlısı adıyla paylaşılan  mesajda ise şu sözlere yer verildi:

"Bu görüntüden sonra hangi Müslüman'a“Cuma namazına gitme”diyebilirsin? Niye,bunlar bizden çokmu medeni?Anıtkabir bizim mahallenin Camisinden daha mı kıymetli?Yahut daha mı temiz? Sosyal mesafe kuralı bunlara geçerli degilmi? Niye"  #AnıtkabirSerbestCamiYasak?

Erdem Özveren ismiyle yayınlanan mesajda ise İzmir'de saat 21.00'de Cami minaresinden İstiklal Marşı'nın okunmasına tepki vardı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine karşı yapılan bu tahrikkar yazılımlara karşı bir soruşturma açılıp açılmayacağı ise merak konusu. Tahrik olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakaretler de soruşturma için bir kaynak oluşturduğu ifade ediliyor.

Hizb-ut Tahrir nedir?

 İslamcı bir siyasi partidir. 1953'te Filistinli Takiyyuddin en Nebhani tarafından Kudüs'te kurulmuştur. Partinin amacı tüm Müslümanları birleştirerek şeriat kurallarıyla yönetilecek İslami hilafet devleti kurmaktır.