Her insanın yaratıcı ve ilham veren fikirleri olabilir ancak bu insan 11 yaşında ufak bir çocuk olduğunda işler biraz değişiyor. Ciro Ortiz henüz 11 yaşında ve pek çok yetişkinin tabusunu yıkmasına yardımcı oluyor. İnsanlar için psikolojik destek almak ve tavsiye dinlemek genellikle kolay kabul görmeyen eylemler arasında yer alsa da Ciro küçük yaşına rağmen pek çok insana tavsiye veriyor ve hayatla ilgili görüşlerini paylaşıyor. Bu sevimli çocuğun insanları etkilemesi ise muhtemelen yaşından ve sempatisinden kaynaklanıyor. Başlangıçta sempatik bir para harçlık kazanma yöntemi olarak görülen danışmanlık işi şimdiler bir internet fenomeni olarak karşımıza çıkıyor.

 

5 Dakikası 2 Dolar

 

11 yaşındaki amatör psikolojik danışman Ciro’nun da hayat üzerine verdiği tavsiyeler karşılığından ufak da olsa bir beklentisi var. Toplamda 5 dakikalık tavsiye konuşması için 2 dolarlık ödeme alan Ciro’nun kazancı bazı günler 50 doları buluyor. Bu tür bir hikayenin çıkışında ise ne yazık ki biraz kabadayılık var. Ciro Ortiz 11 yaşında, okulda başarılı olan ve gelecek hayallerine sahip bir çocuk olsa da geçmişinde okulda dışlandığı ve ezildiği için insanlara tavsiye vermeye başladığını söylüyor. Yaşıtlarına göre oldukça olgun fikirlere sahip olan bu delikanlı ailesinden de tam destek alıyor. Bu işi harçlığını kazanmak için yapan Ciro sadece pazar günleri 2 saat çalışıyor. Çalışma süresine göre oldukça iyi bir gelir elde eden delikanlı çiftlere, bekarlara, gençlere, yaşlılara kısacası kalıplarını kırıp tavsiye almayı kabul eden herkese hizmet veriyor.

 

İlhamı Ailesi

 

Ciro’nun anne ve babası çocuklarının yapmakta olduğu işi sonuna kadar destekliyorlar. Ciro’nun babası olan Adam Ortiz Ciro’nun müşterilerinin kendisine geldiğini ve teşekkür ettiğinden bahsediyor. Bazı danışanlar ise Ciro’nun fikirlerine aslında sahip olduklarını ancak bu fikirleri nasıl harekete geçireceklerini bilmediklerini ama Ciro sayesinde kendileri için uygun olan yöntemi keşfettiklerini ifade ederek baba Ortiz’in gururlanmasına neden oluyor. Ciro’nun annesi Jasmine Ortiz ise çocuğunun bu işe başladığı ilk dönemlerde gergin olduğunu, insanların sorunlarından etkilendiğini ve kendinden emin olmadığı için sorumluluk duygusu ile çok zor anlar yaşadığını dile getirirken küçük Ciro’nun bu süreci sadece birkaç hafta içerisinde atlattığını ifade ediyor. Ciro’da yeni işine alıştıktan sonra pek çok mükemmel insanla tanışmanın tadını çıkardığını söylüyor. Ailesi tarafından çok fazla desteklenen ve takdir edilen Ciro’da aynı düşünceleri ailesi için dile getiriyor. Ciro sahip olduğu her düşüncenin temelinde ailesinin iyiliği, hayata bakış açısı ve naifliği olduğunu dile getirmekten asla çekinmiyor. O nazik ve düşünceli bir insan olmayı ve kendi hayallerine sahip bir insan olmayı bu yaşında ailesinden öğrendiği için kendisini oldukça şanslı buluyor.

 

Hayalleri Çok Farklı

 

Ciro okuldan pek hoşlanmayan ancak derslerinde oldukça başarılı olan bir öğrenci. Yaptığı amatör mesleği gören herkes onun psikoloji eğitimi almak istediğini düşünse de Ciro aslında video oyun tasarımcısı olmak istiyor. Yaptığı işi hobi olarak gören ve aslında insanlara sadece anlayışlı olmayı, empati kurmayı ve değişimi kabul etmeyi tavsiye eden Ciro insanların sürekli gördüğü ancak görmezden geldiği şeyleri önlerine sempatik bir şekilde getiriyor. “Eşinin yeme düzeninden hoşlanmayan bir adama o sana karışmıyorsa sen de ona karışmamalısın bu sayede birbirinizi daha çok sevebilirsiniz.” gibi yapıcı tavsiyeleri ile dikkat çeken Ciro kazancını da tek başına harcamıyor. Bu işten elde ettiği gelir sevdikleri ile paylaşan Ciro yaşına göre sahip olduğu olgunluk sayesinde bu yaşında takdir toplamayı başarıyor.