KAYSERİ, () – VAN’da yaşayan ve 6 yaşından bu yana omurga eğriliği (Skolyoz) hastası olan 16 yaşındaki Haşim Ediş, Kayseri’de 7 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Ermiş, tedavi için kliniğe başvuran Vanlı gencin 6 yaşından bu yana Skolyoz hastalığıyla mücadele ettiğini, omurgasındaki eğriliğin yol açtığı sorunlar nedeniyle ilkokulu bile  bitiremediğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Ermiş şunları anlattı:
"Haşim Ediş, 6 yıl önce İstanbul’da omurga eğriliğini düzeltmeye yönelik operasyon geçirmiş. Ancak maalesef Van’da yaşadığı için operasyon sonrasında rutin kontrollere gidememiş. Üstelik yakın illere başvurduğunda ise büyük şehirlerde tedavi olması önerilmiş. Haşim, omurgasındaki eğrilik derecesinin artması sonucu belindeki ağrı zamanla daha da şiddetli hale geldiği gibi, yürürken de dengesini kaybediyordu."
Yaşam kalitesi ciddi boyutlarda düşen Haşim Ediş’in ailesinin kendilerine belirten Yrd. Doç. Dr. Ermiş, şöyle devam etti:
"Haşim’in sağlığına kavuşabilmesi için yeni bir operasyon gerekiyordu. Ancak operasyon, eğriliğin artmış olması nedeniyle oldukça riskliydi. En ufak bir hata Haşim Ediş’in felç kalmasına yol açabilirdi. Yaklaşık 7 saat süren operasyon, başarıyla gerçekleşti. Ameliyatta, mevcut implant çıkarıldı ve tüm omurgaya sağlı sollu yeni bir implant yerleştirildi. Böylece eğrilik düzeltildi. Hastamız şu an korsesiyle rahat yürüyor, dik durabiliyor, eğilip kalkma hareketlerinde de herhangi bir problem yaşamıyor."
HAŞİM’İN BABASI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Haşim Ediş’in babası İbrahim Ediş, operasyon sonrasında oğlunu karşısında dimdik gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:
"Haşim hastalığı nedeniyle eğitim hayatına devam edemedi. Yaşıtlarından hem fiziki yönden geri kalması, hem eğitimini sürdürememesi bizi çok üzüyordu. Son zamanlarda yaşadığı ağrıların artması ailece hepimizi çok etkiledi. Doktorumuz Nurullah Bey’le tanıştığımız günden beri Haşim’in iyileşebileceğine yönelik inancımız arttı. Oğlumu dimdik karşımda yürürken gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamadım. En büyük isteğimiz ise eğitimine devam etmesi. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra eğitimini sürdürmesi için çalışacağız"
FOTOĞRAFLI