Taksim’deki Rusya Konsolosluğu önünde toplanan Gürcistan uyruklu 30 kişilik grup, Rusya-Gürcistan savaşının 3. yıldönümü nedeniyle Rusya’yı protesto etti.

Ellerinde karanfillerle eyleme katılan grup, Gürcistan ve Türk bayrakları açtı. Grup, üzerlerinde 'Gürcülere yapılan etnik temizliği unutmadık’, ‘ Rusya Gürcistan topraklarından işgal güçlerini çek’ şeklinde yazılar yazan pankartlar açtı.

    Gürcü Kültür Evi Başkanı Erdal Küçük, toplanan grup adına basın açıklaması yaptı. Rusya’nın Gürcistan’a savaş ilan etmesi ve işgal etmeye başlamasının üçüncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Küçük, ‘Türkiye kamuoyuna ve bütün dünyaya sesleniyoruz. Bizler bu saldırganlığı, Gürcistan’ın iki bölgesinde bugün de devam eden Rus işgalini protesto etmek, bunu unutmadığımızı göstermek, Türkiye kamuoyuna yeniden hatırlatmak üzere burada toplandık. Bütün uygar dünya, Rusya’nın bu saldırganlığını, işgal altında tuttuğu iki bölgede gerçekleştirdiği etnik temizliğini kabul edilemez buluyor ve bu iki bölgeden kovulan birkaç yüz bin insanın evlerine geri dönmesine olanak sağlanması, Rusya’nın bu bölgelerden askeri güçlerini çekmesini kararlı biçimde bugün de talep ediyor.’ diye konuştu.

    Protesto gösterisine katılan gürcü grup, basın açıklamasının okunmasının ardından Tünel meydana kadar yürü. Grup daha sonra da olaysız bir şekilde dağıldı.