Ankara, Anayasa değişikliğine endekslendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda Ak Parti ile MHP’nin uzlaşı sağladıkları Anayasa değişikliği taslağı üzerinde tartışmalar sürüyor ve maddeler onaylanıyor.

CHP anayasa değişikliği ile ilgili iki partinin anlaştığı taslağın ülkeyi dikta rejimine götüreceği, bölünmenin temelini hazırlayacağı endişesini dile getirirken AKP içinden den de kulislere bilgiler sızmaya başladı.

AKP içinden yaklaşık 80 milletvekilinin anayasa değişikliği taslağına referandum oylamasında hayır demesi için bazı kulis çalışmalarının yürütüldüğü sızan bilgiler içerisinde.

Sızan bilgilere göre, AKP anayasa değişikliği için referandum istemiyor. Çünkü Referandum hala AKP için bir risk.

Referanduma götürecek sayı ise 330... AKP’nin 316 milletvekili var. Yani MHP’li 40 milletvekilinden 15 MHP’i mevcut taslağa evet derse, Anayasa teklifi için referandum yolu açılıyor.

Peki AKP neden riskli görüyor referandumu?

Yaşanan olaylara rağmen AKP referandum da yüzde 50’yi riskli görüyor. Çünkü yapılan anketlere göre, Türk halkı hala başkanlığa çok hevesli değil. Referandumda ‘Evet’ veya ‘Hayır’ yüzde 50’nin etrafında inip çıkıyor.

AKP’nin üst düzey kulislerinden edinilen bilgiye göre; yaklaşık 80’e yakın milletvekili referandum için yapılan oylamada hayır oyu kullanacak. Bu milletvekillerine en üst düzeyde kurulan çekirdek bir kadro tek tek konuyu anlatıyor. Burada milletvekillerine ifade edilen rakam 30 civarında tutulsa da genel olarak daha yüksek bir rakamın ‘hayır’ demesi için çalışma yapılıyor.

Bu gizli çalışma ile iki hedefe ulaşılacak.

1- Denilecek ki; İçimizde hain FETÖ’cü’ler varmış...
2- Erken seçim... Hainleri temizleyeceğiz...
Peki; bu sonuç ne anlama geliyor...
Bu sonuçla şu yapılacak: Referandumda ‘Hayır’ çıkması kafadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da makamını sarsacak.

Bir yıl referandum yolu kapanacak.

İşte özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından bazılarının bu riske girmemek için uyarıda bulunduğu da yine kulislere düşen bilgiler içerisinde.

Meclis’te yapılan oylamada referandum için ‘Hayır’ çıkması durumunda...

Özellikle ‘Hayır’ın yüksek sayıda olması durumunda (Bu rakam ayarlanmış)...

-İçimizdeki hainleri temizlemek için erken seçim... diyecek Ak Parti...

Sızan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’da bunu destekleyecek.

Hemen erken seçim gündeme alınacak...

Erken seçimden beklenti ise büyük... Çünkü bu günkü anketlerin gösterdiğine göre, HDP ile MHP baraj altında... Baraj çevresinde...

Özellikle HDP’nin barajı aşamaması durumunda AKP’ye gelecek milletvekili sayısı 60’ın üzerine çıkıyor. HDP’den bağımsız girenler olsa bile...

Ve AKP yapılacak bir seçimde HDP ve MHP barajın aldığında kaldığı takdirde 400 milletvekilini zorlayacak bir duruma geliyor.

Erken seçim yapıldı; AKP bırakalım 400’ü 376’yı bulduğunda Anayasa’yı istediği gibi değiştirme kabiliyetine sahip oluyor.

O zaman ne MHP’nin zorladığı maddelere ne de CHP’nin bağırıp çağırdığı maddelere kimse müdahale edemeyecek.

Ak Parti isteği başkanlık sistemini o zaman rahat rahat yasalaştıracak.

İşin böyle bir yanı varken neden referandum için uğraşılsın... Neden AKP partili cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın durumunu tartışmaya açsın.

İşte burada da halka verilen algı başka, yapılması düşünülen başka...

Ama sorulduğunda ‘her şeyi halk bilir’

Halka rağmen hiç bir şey yapılmaz....

Tabi bu yazdıklarım kulis bilgileri... Yanlışta olabilir... Ama konuşuluyor...

Zaman her şeyin ilacıdır... Doğru mu yanlış mı zaman gösterecek!