ANKARA () - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'e ilişkin, "Karşımıza çıkan tablo, profili inanılmaz derecede düşük bir hükümet ve Başbakan tablosu. Yeni Başbakanı ve kabineyi kutluyoruz. Çok düşük bir profile sahipler. Dün en azından stajyer bir Başbakan vardı, bugün boş bakan var. Başbakan yok. Partili cumhurbaşkanı siyasetini bugün Türkiye'ye göstere göstere uyguluyorlar. Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacaklar. Ama onu da yapabilecekler mi onu da Allah bilir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. AK Parti kongresini ve 65. hükümete ilişkin Yüksekdağ şu ifadeleri kullandı: "Kurmaya çalıştıkları düzen her yerden yıkılıyor. Yeni atanan kabine ve belirlenen Başbakan bu sona uğramaktan kurtulamayacak. Karşımıza çıkan tablo, profili inanılmaz derecede düşük bir hükümet ve Başbakan tablosu. Yeni Başbakanı ve kabineyi kutluyoruz. Çok düşük bir profile sahipler. Dün en azından stajyer bir Başbakan vardı, bugün boş bakan var. Başbakan yok.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI SİYASETİNİ BUGÜN TÜRKİYE'YE GÖSTERE GÖSTERE UYGULUYORLAR



Partili cumhurbaşkanı siyasetini bugün Türkiye'ye göstere göstere uyguluyorlar. Kendilerine verilen görevi yerine getirecekler. Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacaklar. Ama onu da yapabilecekler mi onu da Allah bilir."