YILDIRIM'IN SESİ KISILDI, 'GENEL BAŞKAN' OLARAK İLK MESAJLARINI VERDİ
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında zaman zaman sesinin kısılmasına rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vererek, "Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu, yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi" dedi.
Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.
Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce adaylığının bin 282 delege imzasıyla kesinleşmesi üzerine salondakiler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşması öncesinde Yıldırım'la ilgili kısa film gösterimi de yapıldı.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN ERDOĞAN BÜYÜK TÜRKİYE'NİN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR'

Kürsüdeki konuşmasında "AK Partimizin kurucu genel başkanı, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Binali Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Milletin adamıdır. Büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanıma söz veriyoruz: Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Erdoğan'dan bayrağı devralan partimizi bugünlere başarıyla getiren Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

'EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYİZ'

Yıldırım, AK Parti'nin Adnan Menderes, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'dan günümüze kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir parti olduğunu kaydetti. Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara şifa dileyen Yıldırım, terörün öncelikli sorun olduğunu bildirdi. Yıldırım, terörü bitirme mesajı vererek, şunları söyledi:

"Ülkemizin insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyoruz birileriyse milletimizin birliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak yaşadık. Bundan böyle kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Mesele memleket meselesidir. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü . silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız."

'KİMSENİN DEVLETLE BİLEK GÜREŞİNE GİRMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Binali Yıldırım 17-25 Aralık operasyonlarını anımsatarak 'paralel yapı'ya prim vermeyeceklerini belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Partinin ışığını tercih eden millet karanlığa bir kez daha dur dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu değerli kardeşlerim. Paralel yapılanmalara bölücülere, çetelere asla prim vermeyeceğiz. Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz."
Konuşması sırasında sesi kısıldığı için sözleri bölünen Yıldırım, partililere, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez" diye hitap etti. Sesi kısıldığı için konuşmasına aralıklarla devam eden Yıldırım'a bu sırada tribünler alkışlayarak destek verdi.

'EN ÖNEMLİ İŞ FİİLİ DURUMU YASAL HALE GETİRMEK'

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ve yeni Anayasa mesajı verdiği konuşmasında şunları kaydetti:
"Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Başkanlık sistemini yeni anayasayı getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onları siyasi sorumluluğunu taşıyordu. Siz Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de o Türkiye, millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleri, milletin sorunları, milletin sevdasıdır. Bugün yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi başkanlık sistemi."
Binali Yıldırım, konuşmasının devamında yaptıklarını ve yapılacak icraatları anlattı.
Ümit KOZAN- Nursima KESKİN/ANKARA, (DHA)