Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Türkiye'nin arka bahçesi konumunda olan Suriye ve Irak, küresel güç Amerika ve batılı müttefikleri tarafından yeniden dizayn ediliyor. İlginçtir ama Türkiye'nin bu dizaynda yine yeri yoktur ve Türkiye istemeden bazı şeyleri yapmak zorunda kaldığını yüksek sesle cumhurbaşkanın ağzından duymuştur.ödedi.

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Yeniçeri, "Türkiye'nin sınırları ile siyasetin sinirleri gergin. Türkiye'de kavramlar ve kafalar karışık. Başbakan yerine Cumhurbaşkanı konuşuyor. İktidar Kobani, PKK ve PYD konusunda yaşadığı kafa karışıklığının sonucu olarak tam anlamıyla siyasi bir kaos içerisine sürüklenmiş durumdadır. Küresel güçler bölgede iş başında iken Türkiye'nin devlet yetkililerinin U dönüşleri ve söylem karmaşası her alanda kendini gösteriyor. Bundan birkaç ay önce bölgede oyun kurucu olduğu söylenen Türkiye'nin içine düştüğü hazin durum ortadadır" diye konuştu.

ABD'nin Türkiye'ye rağmen PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'ye silah yardımında bulunduğunu belirten Yeniçeri, "Ardından Türkiye Kobani'de IŞİD'e karşı savaşması için Erbil yönetimi tarafından yönlendirilen Peşmergeler'in Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmelerine izin verdi. PYD, her açıdan Kandil ile birlikte hareket ediyor, benzeri slogan ve işaretleri kullanan bir örgüttür. Diğer yandan Kobani, Efrin ve Cezire özerk bölgeleri, terörist başı Abdullah Öcalan'ın talimatı ile Suriye'de PYD tarafından ilan edildi. Yani oradaki bu bölgeleri şimdi Davutoğlu'nun mesai arkadaşı olan Öcalan'ın talimatı üzerine ilan edildi. PYD lideri Salih Müslim de Öcalan'a olan bağlılığını her fırsatta ilan ediyor. PYD, PKK'nın KCK çatısı altında oluşturduğu Suriye versiyonu olduğunu da her vesileyle kendileri de söylüyorlar. PKK'nın kurduğu KCK çatı örgütü Türkiye, Irak, Suriye ve İran'ın Kürt bölgelerini konfederal tek yapı altında birleştirmeyi hedef alan bir yaklaşımı bize gösteriyor. KCK'yı da hapishaneden AKP hükümeti salıverdi. Bilindiği gibi KCK'yı, Öcalan anayasası, yargısı, vatandaşlığı olan bir devlet yapılanması olarak örgütledi. PKK'nın şehir içi şebekesi KCK yapılanması, KCK operasyonları MİT'in yönlendirilmesiyle durdurulmuştu. AKP iktidarı tüm KCK'lılar hapishanelerden salıverdi. Olayları örgütleyen ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden bu şebekedir" dedi.

Çözüm sürecini de eleştiren Yeniçeri, "Bu bir çözüm değildir. Bu bir sorundur. Bu Türkiye'ye yönelik bir hainliktir ve kasttır. AKP iktidarı, Davutoğlu iktidarı Türkiye'ye bu çözüm süreci diye ürettikleri bir takım formüllerle Türkiye'ye kast etmektedirler. Aklınızı başına devşirdiniz devşirdiniz. Buradan ikaz ediyoruz. Eğer bunlara yönelik gerekli tedbirleri alıp haddinizi bilip devletin milli yapısını, üniter yapısını, anayasal düzenini altüst edecek bir takım olayların altına imza atarsan Davutoğlu, sende Erdoğan ile birlikte yüce divanın karşısına çıkacaksın. Size karşı bundan sonraki tavırlarımız da acımasız olacaktır. Bunu böyle bilmenizde yarar vardır. Bu millet sahipsiz değildir. Bu millet üzerinde her türlü tasarrufu yapacak bir kadavra değildir"dedi.