ANKARA, ()- YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık ve milletvekilliğinin düştüğü iddiasıyla  CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın başvurusunu reddetti. Talebin reddedilmesinin ardından CHP, konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçlarının açıklandığı 15 Ağustos tarihi itibariyle Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık ve milletvekilliğinin düştüğünü iddiasıyla Yargıtay Başsavcılığı'na başvurdu. Kart ayrıca başvurusunda, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık makamının boşalmış durumda olduğunu savunarak, AK Parti'nin 27 Ağustos 2014 tarihinde yapacağı 1'inci Olağanüstü Büyük Kongre'nin iptalini istemişti. Yargıtay Başsavcılığı Kart'ın talebini reddetti. Ret kararının ardından CHP, Perşembe günü saat 10.00'da konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Anayasal Kurumların işlevini kaybetmiş olması; 15 Ağustostan bu yana, Türkiye’nin, artık en üst düzeyde 'Seçilmiş Cumhurbaşkanı' eliyle Kanunsuz Emir ve Talimatlarla yönetilen bir Ülke haline gelmiş olması ve etkili başvuru yollarının kalmamış olması sebebiyle; Anayasanın 101/son maddesinin ve bağlı mevzuatın uygulanmaması sonucunda doğmuş olan hak ihlâllerinin tespitiyle, bu ihlallerin giderilmesini temin amacıyla ; Tarafımızdan Anayasa Mahkemesine 21 Ağustos tarihinde saat; 10.00’da başvuruda bulunulacaktır."