MHP Genel Başkan adayları Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin  MHP'de olağanüstü kurultaya gidilmesine karar veren Ankara 12. Sulh Mahkemesi'nin kararını onamasını değerlendirdi. Ümit Özdağ, "Kurultayın kısa zamanda demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başlamış oldu" dedi. Koray Aydın, "Beklediğimiz yönde bir karar ortaya çıktı. Kararı tahmin ediyordum" derken, Sinan Oğan, "Hep birlikte kurultayı yapalım. Daha fazla sürüncemede bırakılmamalı" dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ Yargıtay kararına ilişkin, CNN Türk canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanarak kararı değerlendirdi. Özdağ, "Yargıtay'dan olumlu bir karar çıktı. En önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Sayın Genel Başkan Yargıtay kararına saygı duyacaklarını ifade etmişti. Kurultay'ın kısa zamanda demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi için süreç başlamış oldu. İnşallah yanılmam. Kısa süre içerisinde MHP kurultayı gerçekleşir. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur" diye konuştu.

'BEKLEDİĞİMİZ YÖNDE BİR KARAR ORTAYA ÇIKTI. KARARI TAHMİN EDİYORDUM'

CNN Türk canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanan MHP Genel başkan adayı Koray Aydın da Yargıtay kararına ilişkin, "Beklediğimiz yönde bir karar ortaya çıktı. Kararı tahmin ediyordum. Tıkaç kalktı. Siyasetçi olarak mutluyum" dedi.

'HEP BİRLİKTE KURULTAYI YAPALIM. DAHA FAZLA SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMAMALI'

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, NTV canlı yayına telefon bağlantısı ile bağlanarak kararı değerlendirdi. Oğan karara ilişkin, "İnanıyorum ki, her arkadaşımız bu mutabakata uyacak. Yargıtay kararına saygı duyulacağı söylenmişti. Artık uğraşmasınlar. Hep birlikte kurultayı yapalım. Daha fazla sürüncemede bırakılmamalı. Bu kurultay bir an önce toplanmalı. Ülkücüler şaha kalkacaktır. Yok bölünüyor muyuz, Erken seçime mi gidiyoruz? Tüm bu gündemler, gündemden kalkacaktır. Bir ay içerisinde bu tartışmaların gündemden kalkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.