Eyyüp BURUN- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti olarak eylül ayında 'İncirlik'e el konulsun, Habur Kapatılsın' kampanyası başlatıp Adana'daki İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini söyledi.
Partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Gültekin, ABD'nin PKK'ya verdiği silahların Türkiye ve bölge için tehdit oluşturduğunu ifade etti. ABD Ordusu'nun Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir iç savaş çıkacağının ön görüldüğünü aktaran Gültekin şunları öne sürdü:
"Söz konusu raporda ABD'nin Türkiye'de yaşanacak iç savaşa müdahale etmesi gerekeceği belirtilmiştir. Aslında Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve milli güvenliğine yönelik tehditler bağıra bağıra kendini gösteriyor. ABD, Mayıs ayından bu yana PKK'ya 700 TIR'ın üzerinde ağır silah vermiştir. Barzani, 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapacağını ilan etmiştir. İncirlik üssünden kalkan uçaklar PKK'nın önünü açmada kullanılmaktadır. Topraklarımızdaki üs teröre destek ve darbe üssü olarak faaliyetedir. Türkiye bu konuda tedbirler alması gereklidir. İncirlik üssüne derhal el konulmalıdır. Barzani yönetimi, yapacağını ilan ettiği referandumdan vazgeçmediği takdirde Habur sınır kapısının kapatılacağı ve Türkiye üzerinden petrol ticaretine son verileceği açıklanmalıdır. Avrupa Birliği'ne üyelik başvurusu çekilmeli ve komşularıyla Batı Asya Birliği'ni gerçekleştirmelidir. Vatan Partisi olarak 3 aydır sürdürdüğümüz kampanyayı daha güçlendirerek devam ettiriyoruz. Eylül ayı başında Adana'da büyük bir yürüyüş ve miting gerçekleştireceğiz. Bütün milletimizi, 'İncirlik'e el konulsun, Habur Kapatılsın' kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI