VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin, "Suç işleyen Suriyeliler'in varlığı, kentte ciddi can ve mal güvenliği sorununu ortaya çıkarmıştır" dedi.
Gültekin, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep’teki en temel sıkıntının mülteci sorunu olduğunu belirterek, "On binlerce yeni iş gücünün çok düşük ücretlerle piyasaya girmesi büyük bir işsizliğe yol açmıştır. Boş dükkanlar bile konut olarak kullanıldığı için kiralarda büyük yükseliş olmuştur. Dilenci sayısı akıl almaz boyutlara varmıştır. Suç işleyen Suriyeliler'in varlığı, kentte ciddi can ve mal güvenliği sorununu ortaya çıkarmıştır" dedi.
Sanayi kenti olan Gaziantep için dış pazarların önemli ölçüde kaybolduğuna dikkat çeken Gültekin, "Irak ve Suriye başta olmak üzere Arap ülkelerinin kapıları Türkiye’ye kapanmıştır. Son olarak Mısır'ın da Türk ihraç ürünlerinin kendi ülkelerinden transit geçişine yasak koyması Gaziantep’in can damarlarını kesmiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI