VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin, 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarın çıkmayacağını ve ülkenin 2 Kasım sabahı yeniden seçim konuşmaya başlayacağını öne sürdü.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin, diğer adaylarla birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mehmet Bedri Gültekin, parti olarak ülke sorunlarına çözüm üretmek için göreve talip olduklarını söyledi. Yüzde 10 seçim barajını eleştiren ve barajı geçen 4 partinin ülke sorunlarını çözmede yetersiz kaldığını belirten Gültekin, koalisyon kurulmayan 7 Haziran'ın ardından yapılacak 1 Kasım seçimlerinde de sonucun değişmeyeceğini savunarak şöyle dedi:
"1 Kasım genel seçiminden hangi sonuç çıkarsa çıksın Türkiye 2 Kasım’da yeni bir seçimi konuşacaktır. AK Parti yolun sonuna gelmiştir. Seçim dolayısıyla ekonomik kriz ötelenecektir. Ama başarılı olmayacaktır. AK Parti’nin başta Suriye olmak üzere komşularla olan ilişkileri iflas etmiştir. Türkiye bu tehlikeli gidişten sadece bir Milli hükümetle çıkabilir. Milli hükümet, ancak Vatan Partisi’nin mecliste temsil edilmesi gerçekleşebilir. Vatan Partisi bugüne kadar halktan aldığı destek ile tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için büyük mücadeleler vermiştir. Hedefimiz 1 Kasım seçimlerinde halkımızın artan desteği ile meclise girmektir."

FOTOĞRAFLI