MHP Uşak İl Başkanlığı, Uşak Devlet Hastanesi ile AK Parti İl Başkanlığı hakkında; kamu hizmeti görülen yerlerde propaganda yasağı, iş ve çalışma hürriyetini ihlal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
MHP Uşak İl Başkanlığı adına Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay ve partililer bugün adliyeye geldi. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Hastane Başhekimi Dr. Abdurrahman Yılmaz ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı hakkında; kamu hizmeti görülen yerlerde propaganda yasağı, iş ve çalışma hürriyetini ihlal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na teslim eden grup adına basın açıklamasını yapan Kuruçay, "AK Parti, devletin hastanesinde ve konferans salonunda hastanede çalışan taşeron işçilere yönelik AKP'ye oy vermeleri konusunda bir baskı yaptı. Devlete ait bir kurumda bir siyasi partinin sadece kendi malıymış gibi yaptığı toplantıda işçilere baskı, özgürlüklere ve insanların ekmeklerine yönelik bir pazarlık vardı. Bu konuda hem hastane hem de parti yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bizim geçtiğimiz hafta bu konuda yaptığımız basın açıklamasını AKP dikkate almadı ve baskı rejimini artırarak devam etti. Geçen hafta da Kayaağıl Termal Tesisleri'ne çağrılan merkez muhtarlarının, AKP İl Başkanı Basri Yıldırım tarafından ikna odasına alınarak baskı yapıldığını duyduk. Bu konuyu da netleştirdiğimizde suç duyurusunda bulunacağız. İş artık rayından çıkmış durumda, Türkiye'de bir baskı rejimi var. Biz MHP olarak buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI