UŞAK İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan, isim vermeden bir il meclis üyesinin Eşme İlçesi'nin Kolonkaya Köyü'nde akrabasına ait tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarını kullanarak özel yol yaptırdığını, ayrıca bir şirketten para aldığını iddia etti. Buna karşılık AK Partili Alaattin Furtuna "İddiasını kanıtlayamayan şerefsizdir" karşılığı verince mecliste gerginlik çıktı.
Uşak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı bütçe görüşmeleri gergin geçti. Gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan, isim vermeden bir il genel meclisi üyesinin Eşme'nin Kolonkaya Köyü'nde akrabasına ait tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarını kullanarak özel yol yaptırdığını iddia etti. Tozan, AK Partili üyenin ayrıca Alışlı Köyü'ne 4 gölet yaptırdığını ve bir petrol şirketinden 6 bin lira aldığını da iddia etti. Tozan, "Tavuk çiftliğinin köy mezarlığı ve su deposuyla bir bağlantısı yoktur. Yol çiftliğe özel olarak İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca Protokol olmamasına rağmen Alışlı Köyü'ne dört yeni gölet yapılmaktadır. Bu konuda Valilik ve İl Özel İdaresi'ni göreve davet ediyorum. Usulsüz yapılan çalışmalar ve araç kayıtlarının GPRS üzerinden tespit edilmesini ayrıca İl Özel İdare'deki kayıtların da açıklanmasını istiyorum" dedi.
AK PARTİLİ FURTUNA'DAN SERT CEVAP
CHP'li Tozan'ın iddialarını ortaya atarken kendisini hedef aldığını söyleyen Furtuna, bahsettiği yerin su deposuna giden bir yol olduğunu ve bu yolu herkesin kullandığını söyledi. CHP'li Tozan'ın kendisine sataşarak meşhur olmak istediğini ifade eden Furtuna, "Tozan'ın milletvekilliği gibi bir hesabı var sanırım. Milletvekili olmak istiyorsa Genel Başkanımıza sataşsın daha çok meşhur olur. Para konusuna gelince 6 bin lirayı kim, kimden aldıysa ispatlasın. İspatlamazsa şerefsizdir. MHP'li İbrahim Cevher de İl Özel İdare sanki bir hata yapmış gibi konuşarak boncuk bulmuş çocuklar gibi seviniyor. Ona da ne diyeyim ben?" dedi.
AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Alaattin Furtuna'nın cevabı üzerine meclis aniden gerildi. Karşılıklı hakarete varan atışmaların yaşandığı görüldü. CHP'li Tozan, gruptaki arkadaşları tarafından sakinleştirilmek üzere salon dışına alındı. Sakinleşmeyen Tozan, meclise dönmeyerek grup odasına indi.
MHP'Lİ CEVHER DE İL ÖZEL İDARESİ'NE YÜKLENDİ
Mecliste söz alan MHP'li İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Cevher ise İl Özel İdaresi'ne ait araçların AK Partili bir yöneticinin oğlu tarafından yıkatıldığını, hak etmediği halde bordrosunu imzalayarak harcama yetkilisi sıfatıyla kendine para alan isimlerin olduğunu, kimlerin bankamatik memuru gibi görev yaptığının araştırılmasını istedi. İl Özel İdaresi'nin bu iddiaları araştırmasını isteyen Cevher, "İl Özel İdaresi çalışma yaparak bu usulsüzlükleri ortaya çıkarmalı, meclisimizin saygınlığını düşüren olayları ve mecliste yaşanan tartışmaları da esefle karşılıyorum. Şerefsiz kelimesi ile meclisimizin saygınlığı zedelenmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI