AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'de yaşanan darbeler sonucunda kaybeden tarafın hep millet olduğunu belirtti. Uğur, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana 60 hükümet ve 30 başbakan geçti. Darbeler AK Parti iktidarına kadar kesilmedi. Millete 50 yıldır bedel ödetenler bunun bedelini ödemelidirler. Sadece 28 Şubat değil,12 Martçılar da, 28 Mayısçılar da bunun bedelini ödemelidir." dedi.

        Ahmet Edip Uğur, partisinin Balıkesir 4. İl Olağan Kongresi'nde yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin günlük politika ve gündelikçi politikalar yüzünden büyük zarar gördüğünü belirten Uğur, bugün gelinen noktanın Türkiye için gurur tablosu niteliği taşıdığını kaydetti.

        Türkiye'de yaşanan darbelerden söz eden Uğur, bu darbelerin sonucunda kaybeden tarafın hep millet olduğunu vurguladı.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana 60 hükümet ve 30 başbakanın geçtiğini aktaran Uğur, "Darbeler AK Parti iktidarına kadar kesilmedi. İktidarımızın kararlı demokratik ve dik duruşu bir asırdır devam eden darbeler dönemini, vesayetçiyi yapıyı, statükoyu darmadağın edip tarihe gömmüştür. Şimdi bize 28 Şubat gözaltılarını soruyorlar. Bunun muhatabı siyasetçiler değil. Biz devleti rayına oturturken yasama, yürütme, yargı diye adlandırılan kuvvetleri de kendi görev alanlarına çektik. İhtilaller bu düzeni bozmuş, üç kuvveti emirle hareket eden kuklalara dönüştürmüştü. AK Parti Hükümeti bu kuvvetler ayrılığını sağladı. Yasama, yürütme, yargı kendi görevini yerine getirmeye başladı. Şimdi her şey yerli yerine oturdu. Devlet, gerçek ve evrensel tarifiyle çalışmaktadır." şeklinde konuştu.


        Millete 50 yıldır bedel ödetenlerin bunun bedelini ödemesi gerektiği görüşünde olduğunu kaydeden Uğur, "Sadece 28 Şubat değil,12 Martçılar da, 28 Mayısçılar da bunun bedelini ödemelidir. Bu bozulan devlet mekanizmasının yeniden tanzimi için gereklidir. Suçu olan cezasını çekecek. Bunun karanını da yargı verecek.'' ifadelerini kullandı.

        Hükümetin yeni anayasa çalışmalarına büyük önem verdiğine değinen Ahmet Edip Uğur, 61. Cumhuriyet Hükümeti'nin 60 yılın sorunlarıyla boğuştuğuna dikkat çekti. Bütün bu sorunların çözümü için yeni bir anayasanın artık zorunlu olduğunu belirten Uğur, "Milletin eseri olacak bir anayasayı oluşturmak için azami gayret içindeyiz. Siyasi bir rekabete feda etmeden Türkiye'ye yaraşır bir anayasa yapacağız. Bu anayasa demokrasimizi daha da geliştiren, özgürlük alanlarını genişleten bir anayasa olacak. Bu anayasa, istisnasız her vatandaşın hukukunu güvence altına alacak." değerlendirmesinde bulundu.