CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde kalp rahatsızlığının ardından gazeteciliği bırakarak emekli olan Ali Suat Eser'i evinde ziyaret etti. Özkan, "CHP bugün açılımıyla, politikalarıyla, bileşenleriyle 'Gezi' ruhunun yaşayacağı partidir" dedi

Zonguldak'da bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra Ereğli'ye geçen ve partisinin ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen kaynaşma toplantısına katılan Özkan, daha sonra gazeteci Ali Suat Eser'i evinde ziyaret etti. Özkan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın okul arkadaşı olan ve 1977'de İzmir Genç Gazeteciler Derneği'ni kuran Ali Suat Eser'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Ereğli'de yerel gazete çıkardığını, ancak kalp ameliyatı sonrası emekliye ayrıldığını belirten Eser, "Türkiye'de 'Gezi Parkı' ile yakalanan ruhun devamını getirmek lazım" dedi.

Gezi olayları sırasında cezaevinde olduğunu hatırlatan Özkan ise şöyle konuştu:

"'Gezi' dediğimiz şey, CHP'dir. CHP bugün açılımıyla, politikalarıyla, bileşenleriyle 'Gezi' ruhunun yaşayacağı partidir. Siz o konuda merak buyurmayınız. Biz 'Gezi' ile Türkiye'yi buluşturacağız. Buna inanalım. Karşınızda 6 yıl cezaevinde kalmış bir adam var. Benim bir kızım var, karım var. Bir de doğacak çocuğum var. Mart ayında bir oğlum olacak. Ben bunlara inanmasam, onları bırakıp gelir miydim buralara? Cezaevinden çıktığım günden bu yana 3 gün üst üste evimde uyumadım. İnancı ve umudu olmayan bir adam, böyle bir şey yapabilir mi? Biz namusluyuz, haklıyız ve biz kazanacağız."