TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Büyükekşi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dışişleri Bakanlığı görevi süresince çok yakın ve verimli çalıştığımız Sn. Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti yetkili organları tarafından Genel Başkanlık ve Başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşılıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Ülkemizin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009'dan beri de Bakan olarak büyük hizmetler veren Sn. Davutoğlu'nu ihracatçılarımız çok iyi tanıyorlar. Türkiye'nin bir tacir devlet olarak yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham veren büyük bir düşünür ve devlet adamının ülkemizin güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada Sn. Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız.

Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. Allah yeni görevinde Sn. Davutoğlu'na ülkemiz için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin."