Edip TEKİN / BURSA, () – CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında gündeme gelen 4 bakanla ilgili hesap sorulacağını söyledi. Tekin, “Yetimin hakkını yiyen kim varsa, bu CHP'li de olsa, hesap sormazsak, 77 milyonun günahı boynumuzun borcu olsun" dedi.
CHP Bursa İl binasında partililerle bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 17-25 Aralık operasyonları sonrası isimleri yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen dönemin bakanları Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında, CHP’nin üzerine düşeceğini yapacağını söyledi. Bakanlarla ilgili partinin girişimleri olduğunu hatırlatan Tekin, “Sadece 4 bakan değil, bakana, bakanlar da var. Sadece 4 bakan olarak değerlendirmeyin. Bu bakan sayısının daha fazla olduğunu biliyoruz. Ama 25 Aralık’tan sonra yapılması gereken operasyonlar yapılamadı. Bir kaç bakana ulaşılamadı. Hatta bir kaç bakanın yan kolları suçüstü edildi, ancak polis, savcı, hakim, hepsi paketlenince onlar kaldı. Onlar bizde mevcut" ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili CHP’nin çok çaba sarf ettiğini dile getiren Tekin, terör olayı başlamadan önce CHP’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibiyle görüştüğünü söyledi. Tekin, “İçeride ve dışarıda çok büyük sorunların olduğunu, CHP olarak bir oy kaybı duymadan elimizi kolumuzu gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ancak Davutoğlu ekranlara çıkıp ‘çok çaba sarf ettim’ dese de bu çabayı saraya sarf etmiştir" dedi.
GÜVENMEDİK
AK Parti’yle yapılan seçim görüşmeleri güvenmedikleri için kayıt altına alındıklarını söyleyen Gürsel Tekin, “Davutoğlu bize çalışmadı, saraya çalıştı. Sarayı ikna edemedi" ifadelerini kullandı.
“BİR GECEDE GENEL MÜDÜR, BAKAN, BAŞBAKAN OLABİLİRSİNİZ"
Seçim kabinesiyle ilgili de konuşan Tekin, Perşembe günü Gümrükler Genel Müdürü görevini yaparken Gümrük Müsteşarı olarak atanan ve ardından yeni kabineye Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak giren Cenap Aşçı’yı eleştirdi. Tekin, “Cumhuriyet tarihinin birçok hükümetinde organizeli işler hiç olmamıştı. Mesela 24 saat önce bir insanı müsteşar ediyorsunuz, 20 gün 20 ay geçmiş değil 24 saat sonra. Siz saraya tabii iseniz, saraya çok yakınsanız bir gecede genel müdür de, bakan da, başbakan da olursunuz. Davutoğlu 12 Eylül'de bir sürprizle karşılaşabilir, çünkü bütünün kararını bir kişi veriyor" dedi.
Hükümetin muhalif medyaya yönelik operasyon yapacağı iddialarını da değerlendiren Tekin, “Bunu yapmaları için önce CHP'ye kilit vurmalılar" diye konuştu.
SEÇİM GÜVENLİĞİ
Seçim güvenliği konusunda konuşan Tekin, “3 tane seçim yaşadık. Seçim sonucunda yaşanan rezillikleri trafo olarak gösterdiler. Kedilerin gerekçe olarak gösterildiği bir ülkede demokrasiden bahsedilebilir mi? Partilere sesleniyorum, vatandaşın reyine sahip çıkalım. Bu ayıptan kurtulalım. Hadi, kupon arsa çalıyorsunuz, para çalıyorsunuz, dolar çalıyorsunuz, Allah gözünüzü doyursun, milletin reyini niye çalıyorsunuz" dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin basın açıklamasının ardından domates üreticilerinin sorunlarını dinlemek için Karacabey içlesine gitti.

FOTOĞRAFLI