TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, ''15 Temmuz, darbe değildi. 15 Temmuz, Türkiye’yi işgal hareketiydi. Milli şuur oluştuğu ve yerleştiği için diyorum ki, bundan sonra Türkiye’de herhangi bir darbe teşebbüsü olmayacak. Türkiye’de darbeler dönemi bitti" dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ziyaretlerde bulunmak için Aksaray'a geldi. Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı makamlarında ziyaret eden TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi’ndeki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin kurucular kurulu arasında yer aldığı Birlik Vakfı Aksaray Şubesi'nin açılış törenine katıldı.
'15 TEMMUZ DARBE DEĞİL'
TBMM Başkanı Kahraman, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek şunları söyledi:
''Gelişmemizi istemeyenler, kalkışmayı denediler. Ama topyekun millet, parti farkı gözetmeksizin direndi, karşı koydu ve 'hayır' dedi. O akşam, meclis cuma günleri kapalı olduğu için mecliste buluştuk. Herkes topyekun 'hayır' dedi, 'dur' dedi ve bir darbe önlendi. Tabi bu, 15 Temmuz, darbe değildi. 15 Temmuz, Türkiye’yi işkal hareketiydi. 60 darbedir, 71 darbedir, 80 darbedir ama bu bir işgal hareketiydi. Ama topyekun millet sinesini, göğsünü gerdi ve önledi. Milletin sivil toplum kuruluşlarından tutunuz, polisinden, güvenlik güçlerinden, asker kıyafetini hakikaten giyen, diğerleri kamuflaj olarak giymiş olan teröristlerdi. Meclisinden hep bir araya gelindi ve milli şuur meydana geldi. Bu şuur oluştuğu ve yerleştiği için diyorum ki bundan sonra Türkiye’de herhangi bir darbe teşebbüsü olmayacak. Türkiye’de darbeler dönemi bitti.''
'KAPTANLAR GEMİLİRİNİ TERK ETMEZLER'
Darbe girişimi gecisinde TBMM'de yaşananları anlatan Kahraman, ''O gece 3 parti vardı. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi. Ama o gece hepsi ay yıldız taşıyan insanlarımız vardı. Biz meclisimizi açtık. ‘Senin bir yerde olman lazım. Ne olur ne olmaz. Ya bir şey olursa, lüzumlu olursa’ diyen arkadaşlarım oldu. İyi niyetle, kötü niyetle değil. Ama ben 'Madem ki kaptanım, kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler terk eder. Hepimiz olduğumuz yerde elimizden ne gelirse onu yapacağız. Geçit vermeyeceğiz. Gelişmeye devam edeceğiz inşallah' dedim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Birlik Vakfı Şubesi'nin açılışı gerçekleşti.

FOTOĞRAFLI

 

 .