DIŞ GÜÇLERİN 30 YILDAN BERİ BAŞVURDUKLARI YÖNTEM TERÖR
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki odasında şehit edilmesine ilişkin basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör ile mücadelede uluslararası iş birliğine dikkat çeken Çiçek, "Biz dostlarımızdan yeteri kadar ilgi görmedik, Gördüğümüz en büyük destek üzücü olaylardan sonra hemencecik gelen taziye mesajlarıdır. Taziye mesajlarında acele edenler Türkiye'ye iade noktasına gelindiğinde o isimlerin birden ortadan kaybolduğunu görüyoruz" dedi.
Terörün arkasındaki bağlantılara vurgu yapan Çiçek, "Türkiye terörün hedefi olan bir ülke. Bizi düzenli ordular ile ortadan kaldıramayan ülkelerin dış güçlerin 30 yıldan beri başvurdukları yöntem terör olayları ve yöntemleri ile milletimizin dirliğini, birliğini bozmak. Terör bir insanlık suçudur ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dün öldürülürmüş olan iki kişinin ortaya koyduğu kandırılmış, aldatılmış, kendi insanına, vatanına kurşun sıkan iki tane kandırılmış sapkın insanın ortaya koyduğu bir eylem değil" ifadelerine yer verdi.
HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ DIŞ DESTEK OLMADAN BİR HAFTADAN FAZLA YAŞAYAMAZ
Terörün arkasındaki desteğin yadsınamayacağını belirten Çiçek, "Her zaman ifade ettim hiçbir terör örgütü dış destek olmadan bir haftadan fazla yaşayamaz. Türkiye'deki terör örgütlerinin bu eylemi ortaya koyan başkaca terör örgütlerinin hepsinin dış bağlantıları kesinlikle vardır. Zaten liderleri hangi ülkelerde ölüyor biliyorsunuz. Neden iade edilmediklerini biliyorsunuz. Milletimize değil onlara hizmet ediyorlar. Onların taşeronlarıdır" diye konuştu.
Türkiye'nin bir çok terör örgütü ile mücadele etmek zorunda olduğunu söyleyen Çiçek, "Yeterli iş birliğinin olmadığı bir olayı konuşmuş oluyoruz. Neden bu örgütlerinin kökü kazınamıyor diyorsanız, büyük bir dış destek ve himaye görüldükleri içindir. Başka ülkelerde eğitilip Türkiye'ye yönlendirildikleri içindir. İş birliği yok. Türkiye Cumhuriyeti bir örgüt ile mücadele etmiyor bir çok örgüt ile onların arkasındaki güçler ile mücadele ediyor" açıklamasında bulundu.
TERÖRÜN DİNİ, İMANI, AHLAKI YOK
Çiçek, "Terörün dini, imanı, ahlakı yok. Tüm insanlığın bu asrın vebasına ve belasına karşı ortak bir tavır sergilemediği takdirde bu bela aymazlık yapan ülkeleri de toplumları da vuruyor vurmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Çiçek, "Gönlümüze taş basıyoruz. Bu asrın vebasına ve belasına karşı uluslararası bir işbirliği olmadığı takdirde hiçbir ülkenin yüzde yüz korunması olmaz. Uluslararası topluma işbirliği çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Terör ile mücadele sözleşmesinin maddelerine dikkat çeken Çiçek, "Altına imza koyduğumuz terör ile mücadele sözleşmesinin gereği olarak ya teröristler yargılanmalı ya da ilgili ülkeye iade edilmelidir. Etmiyorlarsa işbirliğini kendileri ifade, itiraf etmiş oluyorlar demektir" diye konuştu.
Çiçek, "Terör örgütleri arasında derecelendirme yapılıyor. Bu çok büyük bir yanlıştır. Meşrulaştırma çabaları vardır. Terör örgütleri arasında ayrım yapılıyor" dedi.
ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİNE KESİNLİKLE İHTİYAÇ VAR
Terör ile mücadelede uluslararası işbirliğine dikkat çeken Çiçek, "Terör örgütü Fransa'da eylem yaptığı zaman hepimiz ayağa kalkıyoruz. Doğrudur. Ama Boko Haram 2 binden fazla çocuk genç katlettiği zaman aynı ülkeleri bir safta göremiyoruz. Uluslararası iş birliğine kesinlikle ihtiyaç var. Bu olmadığı takdirde terör ile mücadele bizim çabamıza kalıyor" diye konuştu.
Çiçek, "Biz dostlarımızdan yeteri kadar ilgi görmedik, Gördüğümüz en büyük destek üzücü olaylardan sonra hemencecik gelen taziye mesajlarıdır" dedi.
Çiçek, "Taziye mesajlarında acele edenler, karar verileceği zaman Türkiye'ye iade noktasına gelindiğinde o isimlerin birden ortadan kaybolduğunu görüyoruz" dedi.
Çiçek, "Benim diplomatik pasaportla giremeyeceğim ülkelere iadesi söz konusu olan terör örgütleri mensuplarının nasıl gittiklerini biliyoruz" dedi.