Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti. Soylu istifasını sosyal medya Twitter hesabından duyurdu.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir" dedi. Soylu, "Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma gecesi alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı sonrası oluşan görüntülerin sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyleyerek istifa etti. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine bu görüntülerin gölge düşürdüğünü ifade eden Soylu'nun istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabul etmesi gerekiyor.

Kulislere sızan bilgilerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Soylu'nun istifasını kabul etmediği yönünde... Cumhurbaşkanlığının resmi açıklaması belkleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı beklenirken, Türkiye, Süleyman Soylu'nun istifasını konuşuyor. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini twitter hesabından duyurdu. Uzun bir metni twitter hesabından yayınlayan Soylu, cuma gecesi oluşan görüntülerle ilgili tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.

İşte Soylu'nun twitter hesabından yayınladığı o istifa metni;

"Gayret ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.

Başlangıçta kısıtlı saatler de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı.

Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. 

İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğimi Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın...

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum..

Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık...

Allah Milletimizi korusun...

Edinilen bilgiye göre, Süleyman Soylu, Erdoğan ile görüşmek için İstanbul'a geliyor. Erdoğan'ın Süleyman Soylu ile yüz yüze görüşeceği öğrenildi.

İstifa Erdoğan'ın bilgisinde oldu
A Haber canlı yayınına bağlanan Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ise farklı bir kulis bilgisi paylaştı. Zafer Şahin, Süleyman Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi.