SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, yasak, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğini söyleyerek iktidara gelen AK Parti hükümetleri döneminde ülkenin çivisinin çıktığını belirtti.
Yalman, Antalya İl binasında partililerle bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Yalman, Türkiye'de yolsuzluk, hırsızlık, rüşvetin artık halk adeta kanıksandığını, bunların kimsenin umrunda olmadığını belirterek şöyle dedi:
"Yani böyle bir toplumsal yapı olamaz. Toplum değerlerini, hassasiyetlerini kaybetti. Maalesef hırsızlığı çok rahatlıkla kanıksamış durumda. Ahlaksızlık, fuhuş, uyuşturucu. Ta ilkokullara kadar kötü alışkanlıklar düştüğü halde toplum 'ne lazımcı' bir tutuma girdi. Kanıksadı. Diyorki; 'Sana ne ya, kim ne yaparsa yapsın.' Toplum yanlışlıkları, kötülükleri, millet aleyhine olan şeyleri kabullenmemeli. Siyasi partilere düşen vazife, Saadet Partisi'nin yaptığını yapmaktır."
EKONOMİNİN ÖTEKİ YÜZÜ
Ekonomik konularda bilgilerin kamuoyundan gizlendiğini savunan Yalman, şöyle devam etti:
"Hükümet; IMF'ye borçları ödedik diyor. Doğru mu bu doğru. İhracat patlaması yaptık diyor. Bu da doğru. Ama hükümet IMF'ye ödediği borca karşılık hazinenin borcunu ne hale getirdiğini söylemiyor millete. Türkiye'nin iç dış borç toplamı 2002'de 232 milyar dolar civarındayken, şimde 650 milyar doları aştı. 2013 sonu itibarıyla Türkiye'nin faiz ödemesi yine eski parayla 53 katrilyon lira (53 milyar TL) oldu. Diyorlar ki; milli gelir 10 bin dolara ulaştı. Ama büyüyen Türkiye'deki 3 bin ailedir. Ama gel sor bakalım; emekli işçi, memur, Bağkur'lu ne kadar büyüdü? İhracatı 36 milyar dolardan 2013 sonu itibarıyla 151 milyar dolara çıkardıklarını, ihracatta patlama yaptıklarını söylüyorlar. İthalat 51 milyar dolardan 250 milyar doları aşmış durumda. Eskiden ithalat- ihracat arasındaki açık 15 milyar dolarken şimdi 100 milyar doları aşmış durumda."
TEK DOSTUMUZ BARZANİ
Konuşmasında Türkiye'nin tek dostunun Barzani olduğunu iddia eden Yalman, "Efendim ABD istiyor; Suriye'ye düşman ol, Libya'ya düşman ol. Problemsiz bir tek komşumuz yok. Hepsiyle sıkıntılıyız. Var mı bir tane dostumuz, var. Dün 'Terörist başı' dediğimiz Barzani. En büyük devlet adamı işte Türkiye'nin huzurunda" dedi.
Konuşmasında Türkiye'deki iş kazalarını da vahşi kapitalizmin eseri olarak nitelendiren Yalman, Soma'daki madencilere tanınan hakların diğer madencilere de tanınması gerektiğini söyledi. Kendisinin Recep Tayyip Erdoğan'ı çok uzun yıllardır tanıdığını da anlatan Yalman, "Mesela bu telefon konuşmalarıyla ilgili ahvale bakıyorum. Ben Tayyip beyi çok uzun yıllardır tanıyorum. Bu telefon konuşmalarının montajı ne? 08.00'de konuşmuş, 10.00'da konuşmuş, 15.00'te konuşmuş, 17.00'de konuşmuş, bir de akşam 22.00'de konuşmuş. Onları birleştirmişler. Montaj sadece bu gördüğüm kadarıyla. Yoksa tamamen kendi sesi olduğu belli. Bunu örtmeye çalışmak, hiçbir zaman doğru değildir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçmişte aynı partide uzun yıllar birlikte siyaset yaptıklarını da hatırlatan Yalman, yanlış yapan kim olursa olsun karşısında olduklarını kaydederken, "Sayın cumhurbaşkanı inşallah hükümet çalışmalarına çok fazla müdahil olmaz. Cumhurbaşkanı makamından yaptığı müdahalelerle hükümeti ve başbakanı itibarsız hale getirirse, yani çok yazık olur. Çünkü ülkenin çivisi çıktı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI