İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın Türkiye'yi öz değerlerinden uzaklaştırarak, ayrıştırarak terbiye etmeye çalıştığını söyledi.
Mersin'in Silifke İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Süleyman Soylu, dünyanın çok önemli tarihi bir kırılma noktasından geçtiğini, batının yıllarca yalanlarla gerçeklerin üstünü kapattığını, bunun somut örneğinin ise Srebrenitsa katliamında da görüldüğünü kaydetti. Soylu, terörle arasına mesafe koyması beklenen Avrupa'nın aslında terör örgütlerine, özellikle de PKK'ya doğrudan destek olup para ve silah gönderdiğinin ortaya net çıktığını vurguladı. 21'inci yüzyılın başında iyice patlak veren terör, iç savaş ve göç hareketlerine karşı aldıkları tutumun batı dünyasının bütün o medeniyet değerlerinin aslında samimi olmayan, göstermelik bir politika maskesi olduğunun açıkça ortaya çıkardığına dikkat çeken Soylu, "Bu medeniyetin barış ve refah getireceğini iddia ettiği dünyanın fakirlik ve kaosa sürüklenmesine hep birlikte şahit olduk. Meğer onların dünya tasavvuru gelişmişlik ve refahın hüküm sürdüğü ama duvarlarla çevrili bir batı dünyası. Bunun karşısında da silahlarını satabildikleri, petrolünü sömürebildikleri, birbirini öldüren Ortadoğu ve Asya şeklindeydi" dedi.
Türkiye'nin ne zaman kalkınma hamlesi içerisine girse ülkede kargaşa çıkartılmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Avrupa Türkiye'yi öz değerlerinden uzaklaştırarak ve ayrıştırarak terbiye etmeye çalışmaktadır. Üreten, zengin, ayaklarının üzerinde duran bir ülke istenmemektedir. 7 Haziran'da ise bu kişiler ellerini ovuşturmuştur. 15 Temmuz gecesi hangimiz bu ülkede F-16'larla, tanklarla, helikopterlerle masum insanları katledebileceğini düşünürdü. Hiçbirimiz düşünemezdik" diye konuştu.
Yaklaşık 4-5 gündür yapılan operasyonlarda yeni silahların ele geçirildiği bilgisini veren Bakan Soylu daha sonra şunları söyledi:
"Ey bize dost görünenler PYD'ye el altından silah verip onu PKK ile Türkiye'ye doğrultup bir şekilde yönetenler sizlere söylüyorum biz sizin dostluğunuzun hangi manada olduğunu biliyoruz. Kime dost olduğunuz, kime dostluk yaptığınız çok net bir şekilde biliyoruz. O silahların bizim insanımızın, birliğine beraberliğine, kardeşliğine ve ülkenin değerlerine karşı suç işlemeye yönelik sizin tarafınızdan gönderildiğini de biliyoruz. İçerideki adamlarınızın ne iş yaptığını da biliyoruz. Bu ülkeyi bağımsız yapmamak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyduğunuzu da biliyoruz. 15 Temmuz birileri tarafından gösterilen en önemli kanıtlarından bir tanesidir. Şu açık ve nettir."
Daha sonra Silifke'nin en işlek caddelerinde vatandaşlarla sohbet eden Soylu, sorunları da dinledi.

FOTOĞRAF